Torstai 26.05.2022
Nimipäivät: Minna, Vilma, Miina, Mimmi, Vilhelmiina
Hämeenlinna
Pilvistä
13°C
Tuuli: 1 m/s EEI
 

Puolustusvoimain komentajan joulutervehdys rauhanturvaajille 2021

Suomalaiset rauhanturvaajat,

Esitän teille Puolustusvoimien ja henkilökohtaiset kiitokseni arvokkaasta panoksestanne turvallisuuden tuottamisessa lukuisilla kriisialueilla – unohtamatta yhteisupseerejamme etäisissä johtoesikunnissa.

Olette yhdessä täyttäneet valtiojohdon Puolustusvoimille antamat kriisinhallintatehtävät täysimääräisesti siitäkin huolimatta, että kuluva vuosi on sisältänyt yllättäviä tilannekehityksiä, jotka ovat edellyttäneet neuvokkuutta ja joustavuutta kaikilla tasoilla.

Teidän ja edeltäjienne ansiosta suomalaisilla rauhanturvaajilla on hyvä maine kumppanimaiden ja operaatioalueiden väestön keskuudessa. Tämän taustalla on palvelustehtävien ammattimainen toteuttaminen ja kyky toimia paikallisväestön kanssa.

Kriisinhallintaa tarvitaan myös tulevaisuudessa. Sotilaallisella kriisinhallinnalla luodaan edellytykset muille toimijoille tukea kriisialuetta. Toiminnan tavoitteet voivat vaihdella eri operaatioissa, mutta päämäärä on yhteinen – kriisialueen auttaminen. Työnne edesauttaa konkreettisesti alueenne turvallisuutta ja vakautta.

Toivon, että vaativien palvelustehtävienne salliessa ja valmiuden ylläpidon ohella pääsette kukin ainakin hetkeksi hiljentymään joulun äärelle läheistenne kanssa myös tänä vuonna etäyhteyksiä hyödyntäen.

Rauhanturvaajat, kiitän teitä kuluneesta vuodesta ja arvokkaasta työstänne kansainvälisen rauhan ja vakauden hyväksi. Toivotan teille ja läheisillenne rauhallista joulun aikaa sekä menestystä vuodelle 2022.

Kenraali Timo Kivinen

Puolustusvoimain komentaja

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.