Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 

Rakentamisen ja maankäytön rekrytoinnit päättivät yli kaksi vuotta kestäneen prosessin

Organisaatiota on täydennetty tavoitteena myös maankäytön tehostaminen. Arkistokuvassa vuodelta 2017 olivat ensimmäiset pientalotyömaat käynnistyneet Kanungin asuinalueella.

Hattulan kunta on hiljattain täyttänyt neljä merkittävää rakennusvalvonnan ja maankäytön palvelujen tehtävää. Uusina työntekijöinä ovat aloittaneet lokakuussa 2022 paikkatietoasiantuntija Santeri Kariniemi sekä tammikuussa 2023 johtava rakennustarkastaja Jari Komsi, maankäyttöpäällikkö Taru Hiironen ja lupainsinööri Kati Toivonen.

– Rekrytoinnit päättävät yli kaksi vuotta kestäneen elinvoimaorganisaation perustehtäviin kohdistuvien rekrytointien sarjan, luonnehtii elinvoimajohtaja Kari Uusitalo.

Johtava rakennustarkastaja Jari Komsi toimii rakennusvalvonnan esimiehenä ja hänen tehtävänsä keskeisin osa-alue on maankäyttö- ja rakennuslain mukaiset rakennusvalvontaviranomaiselle kuuluvat tehtävät, kuten rakentamisen ohjaus ja neuvonta, rakennuslupien valmistelu ja lupapäätösten tekeminen, katselmusten tekeminen ja jatkuva valvonta.

Maankäyttöpäällikkö Taru Hiironen toimii kunnan kaavoittajana, mutta uuden viran perustamisen taustalla on kunnassa yhä kasvava tarve tehostaa kunnan maankäyttöä elinvoiman kehittämiseksi.

– Tämä tarkoittaa rakennetun ympäristön kuntastrategiapohjaista johtamista uuden asuntotuotannon ja yritystoiminnan mahdollistamiseksi sekä uusien yrittäjien ja asukkaiden kuntaan houkuttelemiseksi.

Tapauskohtaisen kaavoittamisen ja maankäytön tarkastelun rinnalla huomio tulee elinvoimajohtaja Uusitalon mukaan kohdistaa kokonaisvaltaiseen kunnan kehittymistä edistävään alueelliseen tarkasteluun, mikä edellytti kokonaan uutta asiantuntijaosaamista.

– Maankäyttöpäällikön tehtäviin kuuluvat perinteisen kaavoituksen lisäksi muun muassa maakauppojen, maankäyttösopimusten sekä uutta yritystoimintaa generoivien tarvelähtöisten maankäytön kaavoitusskeemojen valmistelu ja toteutus.

Lupainsinöörin toimi on myös kokonaan uusi ja se avaa mahdollisuudet kehittyä rakentamisen ammattilaiseksi kunnallisella sektorilla – vaikka rakennustarkastajaksi asti. Liikkeelle lähdetään rakennusvalvonnan perustoimistotehtävistä eli rakennusvalvonnan lupakäsittelyn avustavista tehtävistä.

Paikkatietoasiantuntijan tehtävän keskeisintä osa-aluetta on paikkatietoaineistojen täydentäminen, suunnittelu, toteutus, julkaisu ja analysointi sekä laadun parantaminen sekä paikkatietojärjestelmien kehittäminen ja käyttöönoton tukeminen. Lisäksi tehtävään kuuluu paljon maastotyötä ja liikkumista kunnan alueella.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.