Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

Saksan asevoimien varakomentaja vieraili Suomessa

Saksan asevoimien varakomentaja, kenraaliluutnantti Markus Laubenthal vieraili Suomessa 27.–29. toukokuuta. Vierailun isäntänä toimi Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen.

Vierailunsa aikana kenraaliluutnantti Laubenthal tutustui suomalaiseen reserviin pohjautuvaan puolustusjärjestelmään ja kansainväliseen harjoitustoimintaan Pohjois-Suomessa.

Keskusteluiden aiheena oli Suomen ja Saksan välinen yhteistyö, niin kahdenvälisesti kuin osana liittoumaa.

Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen, kuvailee vierailua hienoksi mahdollisuudeksi käydä keskusteluja yhteistyöstä ja esitellä suomalaista puolustusjärjestelmää.

Vierailunsa aikana kenraaliluutnantti Laubenthal tutustui suomalaiseen reserviin pohjautuvaan puolustusjärjestelmään ja kansainväliseen harjoitustoimintaan Pohjois-Suomessa. Keskusteluiden aiheena oli Suomen ja Saksan välinen yhteistyö, niin kahdenvälisesti kuin osana liittoumaa.

Pääesikunnan päällikkö, kenraaliluutnantti Vesa Virtanen, kuvailee vierailua hienoksi mahdollisuudeksi käydä keskusteluja yhteistyöstä ja esitellä suomalaista puolustusjärjestelmää.

– Saksa on meille tärkeä kumppani niin kahdenvälisesti kuin osana liittoumaa. On aina ilo ja kunnia esitellä suomalaista vahvaan reserviin pohjautuvaa puolustusjärjestelmää, joka ei ole Nato-maissa vielä kovin tunnettu. Northern Forestiin osallistuvat reserviläiset osoittivat jälleen osaamisensa suuressa kansainvälisessä harjoituksessa. Osana liittoumaa kansainvälinen harjoitustoiminta on entistäkin keskeisempi osa Puolustusvoimien jokapäiväistä toimintaa, kenraaliluutnantti Virtanen sanoo.

– Kenraali Virtasen ja hänen ryhmänsä valmistelema kattava ohjelma tarjosi minulle syventävän näkökulman suomalaisen puolustuksen tehokkuuteen ja erityisesti reservijärjestelmään. Olen todella vaikuttunut siitä sotilaiden ammattitaidosta ja henkilökohtaisesta sitoutumisesta, jota havaitsin esitellyissä harjoituksissa sekä Lapin rajavartiostossa. Päähavaintoni: Suomella ja Saksalla on syvään ystävyyteen ja yhteisiin arvoihin perustuen paljon yhteistä sotilaallisessa ajattelussa ja sotataidossa. On ollut kunnia vierailla Suomessa, uudessa Naton jäsenmaassa, jota Ruotsi toivottavasti seuraa pian, kenraaliluutnantti Laubenthal sanoo.

Vierailuohjelmaan kuului tutustuminen Maasotakoulun johtamaan Northern Forest 23 -harjoitukseen, ja Ilmavoimien Arctic Challenge Exercise 23 -lentotoimintaharjoitukseen, sekä vierailu Lapin rajavartiostossa Sallassa.

Kenraaliluutnantti Laubenthal laski vierailun aikana seppeleen saksalaisten sotilaiden hautausmaalle Norvajärvellä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.