Perjantai 19.04.2024
Nimipäivät: Pilvi, Pälvi

Tuuli:
 

Seurakuntavaalit 2022

Seuraavat seurakuntavaalit pidetään marraskuussa 2022. Haluaisitko vaikuttaa seurakuntamme tulevaisuuteen? Miten toivoisit, että seurakunnassamme toimitaan? Mikä on hyvin, minkä haluaisit muuttuvan? Äänestämällä vaikutat seurakuntaan ja kirkkoon. Äänioikeus on kaikilla viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävillä seurakunnan jäsenillä.

Vaalipäivän äänestys on sunnuntaina 20.11. 2022 kello 11–20 Hattulan seurakuntatalossa. Ennakkoäänestys on ti–la 8.–12.11. 2022 kello 9–18 Hattulan seurakuntatalossa, to–pe 10.–11.11. 2022 kello 10–14 Juteinitalon auditoriossa ja la 12.11. 2022 kello 15–18 Tyrvännön kirkossa.

Seurakuntavaalit järjestetään neljän vuoden välein. Vaaleissa äänestetään kirkon ja sen seurakunnan tulevaisuudesta valitsemalla luottamushenkilöt nelivuotiskaudelle. Vaaleilla valitaan jäsenet kirkkovaltuustoon, joka päättää seurakunnan toiminnan ja talouden päälinjoista.

Seurakuntavaaleilla valitut luottamushenkilöt valitsevat edustajat kirkolliskokoukseen, joka on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon ylin päättävä elin. Seurakuntalaisella ei ole mitään aktiivisuusmittaria tai osallistumispakkoa. Uskoa, toivoa ja rakkautta eletään vahvasti arjen ratkaisuissa ja ihmissuhteissa –työpaikoilla, koulussa, opiskelupaikoissa, kotona….

Kirkkomme ja seurakuntamme tarvitsee vastuunkantajikseen erilaisia ja eri-ikäisiä jäseniä, joilla on halua ja näkemystä vaikuttaa siihen, miten kirkon työtä tulevaisuudessa tehdään. Meitä kutsutaan rakentamaan seurakuntayhteyttä ja mahdollistamaan seurakunnan perustehtävän toteutumista; viestiä armollisesta Jumalasta ja tukea ihmisiä lähellä ja kaukana.

Seurakuntavaaleissa voit olla vaikuttamassa siihen, miten seurakuntasi ovet ovat avoinna!

Virpi Järvinen

Kirkkoherra

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.