Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Sivistys- ja hyvinvointijohtajan virka äänestyksen jälkeen avoimeen hakuun

Kunnanvaltuustossa keskityttiin organisaatioasioihin. Kuva: Hattulaan.fi arkisto.

Hattulan kunnanvaltuustolle tänään esitettiin, että kuntaan perustetaan uuden organisaatiorakenteen mukainen sivistys- ja hyvinvointijohtajan virka ja siihen nimitetään siirrolla johtava rehtori Jari Wihersaari, joka on hoitanut myös täyttämättä ollutta hyvinvointijohtajan virkaa. Uuden viran myötä hyvinvointijohtajan ja johtavan rehtorin virat lakkautettaisiin.

Valtuutettu Seppo Söderlund (ps.) teki vastaesityksen, jonka mukaan virka laitettaisiin julkiseen hakuun ja häntä kannatti Mikko Sabel (HuomHat). Markus Rantsi (kok.) sen sijaan kannatti pohjaesitystä ja ryhmätoveri Matti Puotila totesi, että asiat eivät aina ole joko tai. Puotilan mielestä ei olisi tyytymättömyyttä Wihersaarta kohtaan, jos katsottaisiin onko vielä joku häntä viisaampi olemassa.

Seppo Kopra (kesk.) huomautti, että tapaus on tyypillinen virkamiehen siirtäminen tehtävästä toiseen ja kunnassa kiireesti on alettava selvittää palveluverkkoa. Selvitys koskee muun muassa kouluverkkoa jonka Wihersaari tuntee. Kopra siis oli alkuperäisen esityksen takana, kuten Pentti Pietiläkin (kesk.).

Myös kunnanhallituksen puheenjohtaja Ellen Rydbeck oli sitä mieltä, että nykytilanteessa on riski vaihtaa yksi kunnan keskeisistä viranhaltijoista.

Teija Veikka-Pirhonen (kok.) totesi, että kyse on uudesta perustettavasta virasta ja voisi näyttää oudolta, jos sitä ei laitettaisi avoimeen hakuun.

– Prosessina se on oikeampi, kannatan että tämä menee julkisen haun kautta.

Timo Koskinen (vas.) puolestaan oli pohjaesityksen kannalla.

Äänestyksessä Söderlundin esitys voitti äänin 17–16. Hyvinvointijohtajaa etsitään siis julkisella haulla.

Työllisyyspalveluihin perustettiin uudet virat esitetysti. Yksi määräaikaisen omavalmentajan virka vakinaistettiin ja perustettiin määräaikaiset omavalmentajan virka sekä työllisyyssihteerin virka.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.