Tiistai 21.03.2023
Nimipäivät: Pentti
Hämeenlinna
Verrattain selkeää
-2°C
Tuuli: 3 m/s NW
 

Sonja Hakala ja Kimi Manner ovat Hattulan vuoden urheilijat

Vuoden naisurheilija Sonja Hakala ja vuoden miesurheilija Kimi Manner.

Ampumahiihdon N20-sarjan viestiykkönen Sonja Hakala palkittiin Hattulan Vuoden naisurheilijana 2022. Vuoden miesurheilija on rock´n swing -tanssija Kimi Manner joka saavutti yhden kunkin väristä SM-mitalia ja tanssi niin PM- kuin MM-tasollakin.

Tapio Suomisen juontama palkitsemistilaisuus alkoi kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kari Ventolan avaussanoilla, joissa Ventola muistutti seurojen tekevän tärkeää työtä kuntalaisten hyvinvoinnin eteen. Ventola myös luovutti kunnan pitkäaikaiselle liikunta- ja vapaa-ajan päällikkö Jari Salmelalle Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitalin kultaristein.

Jari Salmela sai mitalinsa kunnan palkitsemisgaalassa.

Lupaavana tyttöurheilijana palkittiin isosiskonsa Sonjan tapaan Ahveniston Ampumahiihtäjiä edustava Eveliina Hakala joka saavutti ikäluokassaan N16 Suomen mestaruuden. Mitaleja tuli myös muilta matkoilta ja sivulajeista maastohiihdosta ja ampumajuoksusta.

Eveliina Hakala on Hattulan vuoden lupaava tyttöurheilija.

Lupaava poikaurheilija 2022 Hattulassa on HPK:ta edustava jääkiekkoilija Roope Vesterinen. Vesterinen on U17-ikäluokan maajoukkuepelaaja. Hän kuului Suomen joukkueeseen Kanadassa pelatussa WHC17-turnauksessa jossa Suomi sijoittui kolmanneksi. Roope oli turnauksen kolmanneksi paras maalintekijä ja Suomen toiseksi tehokkain pelaaja. Hän on pelannut tällä kaudella myös miesten SM-liigassa.

Roope Vesterinen on hattulalainen jääkiekkolupaus.

Vuoden valmentajana palkittiin nykyisin KooKoon SM-liigajoukkueen fysiikka- ja videovalmentajana toimiva Janne Juppo. Tätä ennen Juppo teki pitkän uran HPK:ssa juniorijääkiekon eri tehtävissä. Janne Juppo on toiminut myös salibandyseura Steelersin miesten edustusjoukkueen fysiikkavalmentajana.

Hattulan kunnon kuntalainen 2022 on Seppo Laine joka on toiminut useita vuosia Suontaan kartanolla järjestettävän Suontaka Eventing-kilpailun johtajana. Ensi vuonna Suontakana järjestetään ponien kenttäratsastuksen SM-kilpailut. Laineella on myös pitkä valmennusura, nykyisin hän tekee valmennusta klinikkatyyppisesti.

Seppo Laine on toiminut kansainvälisenä tuomarina 20 vuotta, tänä vuonna muun muassa maailman suurimmassa kenttäratsastustapahtumassa Englannin Badminton Horse Trialsissa.

Seppo Laine jakoi kunniaa palkinnostaan Suontaan Ratsastajille ja hattulalaiselle talkoohengelle.

Erityisstipendillä palkittiin parapyöräilijä, Suomen mestari Pauliina Hatunen joka pilottinsa Tiina Niemisen kanssa on kerännyt hyviä sijoituksia myös MM-tasolla, karaten U18-ikäluokan Suomen mestari Ella Nylund, rock´n swing -tanssin moninkertainen SM-mitalisti Ella Äijänaho, kiekonheitossa 16-vuotiaiden SM-pronssille yltänyt Jussi Heikkiniemi, cross country ja enduroajaja Oskari Vuori sekä M75-ikäluokassa MM-pronssia korkeushypyssä saavuttanut Antti Alarotu.

Erityisstipendin saajien rivissä Antti Alarotu (vas.), Tiina Nieminen, Pauliina Hatunen, Ella Äijänaho, Jussi Heikkiniemi ja Oskari Vuori.

Vähintään SM-tasoisesta menestyksestä palkittiin enduroajaja Antti Ahtila, golfari Jonne Eerola, tennispelaaja Marja-Liisa Hedman, pistooliampuja Kai Jahnsson, pesäpalloilija Toni Ojala, maahockeypelaajat Juho Ojanen ja Marko Vilpas, pool-biljardipelaaja Mika Riikonen, uppopallonpelaaja Antti Salonen, jalkapalloilijat Veeti Salvisto ja Paulus Tast, vikeltäjä Iira Vesterinen ja yleisurheilija Eino Vuori.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.