Lauantai 08.08.2020
Nimipäivät: Sylvi, Sylvia, Silva
Hämeenlinna
Selkeää
17°C
Tuuli: 0 m/s EI
 

Back On Track -kenttäkilpailu ensimmäistä kertaa kolmipäiväisenä

Suontakana järjestetään kolmipäiväiset kenttäratsastuskilpailut. Kuvat: Hattulaan.fi arkisto / Juha Reinikainen

Jo perinteeksi muodostunut, seutukunnan suurin kenttäratsastustapahtuma, Suontaan Ratsastajat ry:n Back on Track -kenttäkilpailu ratsastetaan ensi viikonloppuna. Kilpailu järjestetään jo 14. kerran. Kaikkiaan mukana on 130 ratsukkoa.

Kilpailu on tänä vuonna ensimmäisen kerran kolmipäiväinen tapahtuma ja tässä valtakunnallisessa kilpailussa ratsastetaan Ponien kenttäratsastuksen Suomen mestaruus 2019 sekä Back on Track -taitoratsastusmestaruus 2019.

Lisäksi piensuomenhevoset kilpailevat mestaruudesta perjantain luokassa. Mukana on myös Nuorten hevosten Avant Trophy -sarjan luokat.

Perjantaina 19.7. ratsastetaan Piensuomenhevosten mestaruus 80 cm tasolla. Perjantaipäivän uutuutena on Prix de Scandic Aulanko -miniluokka, joka on tarkoitettu kilpailu-uraa aloitteleville ratsastajille. Siinä tarjotaan tilaisuus lähiseudun ratsukoille tutustua kenttäratsastukseen ja luokka sopii myös hyvin ratsastuskoulujen ratsukoille. Tässä luokassa on mukana 21 ratsukkoa.

Lauantaina 20.7. ratsastetaan ponien Suomen mestaruuskilpailujen koulu- ja rataestekokeet ja Avant-sarjan nuorten hevosten ja suomenhevosten Prix de Hatusen Liikenne -luokka, jossa estekorkeudet ovat 80–90 cm. Lauantain kilpailuun on ilmoittautunut 46 ratsukkoa.

Ponien Suomen mestaruudesta kilpailee 11 ratsukkoa. Nuorten hevosten luokissa on 16 ja avoimessa 80 cm Prix de Krafft Suomi -luokassa 30 ratsukkoa.

Sunnuntaina 21.7. ratsastetaan Back on Track taitoratsastus 90 cm -maastoestekilpailu, jossa tuomaristo arvioi ratsukoiden taidot ja osaamisen. Sunnuntaina ohjelmassa on myös nuorten hevosten Avanti-sarjan 90/100 cm luokka.

Ponien SM-kilpailussa ratsastetaan viimeinen osakoe, maastoesteratsastus. Lisäksi sunnuntaina kilpaillaan nuorten 5–7-vuotiaiden Prix de Kalvolan Apteekki ja junioreiden ja ponien Prix de Valjas Kolmio Oy -luokat. Sunnuntain kilpailussa on mukana täydet 60 ratsukkoa.

Täysin uusi aluevaltaus Suontaan kilpailuissa on lasten ja nuorison keskuudessa suuren suosion saanut keppihevosten sarjojen mukaantulo. Keppihevosratsukot pääsevät nyt testaamaan maastoesteitä näytöskilpailussa. Mukana on myös leikkimielinen joukkuekilpailu, johon myös aikuisjoukkueet ovat tervetulleita.

Lisäksi perheen pienimmille, alle 7-vuotialle on oma Drive in -keppihevosluokka, jossa jokainen osallistuja palkitaan. Keppareiden näytökset ovat lauantaina kello 11.30 ja sunnuntaina kello 12. Pienten lasten Drive in on sunnuntaina kello 13–15.

Suontaan kartanolla on kahdesti aikaisemminkin ratsastettu ponien Suomen mestaruudesta, vuonna 2006 ja 2018. Vuonna 2006 mestari oli Ellen RydbeckMarshland Shandy ja viime vuonna Hedwig WikströmSnow Princess.

Viikon lopulla järjestettävissä kilpailuissa on mukana kaikkiaan 130 ratsukkoa.

Kenttäkilpailussa ratsastetaan kolme osakoetta eli koulu-, rataeste- ja maastoesteratsastusosuudet. Kilpailun aloittaa koulukoe, josta jatketaan rataesteratsastuskokeeseen ja viimeisenä on vauhdikas maastoestekoe. Maastoestekokeessa hevoset hyppäävät nopeassa tempossa erilaisia kiinteitä maastoon sijoitettuja rakennelmia.

Taitoratsastuksessa kilpaillaan vain maastoesteratsastuskoe, jonka tuomaristo arvioi kollegiaalisesti. Pisteitä annetaan sujuvuudesta, tasapainosta, rohkeudesta, hyppytyylistä ja ratsastajan osaamisesta.

Kilpailupaikalla toimii hyvin varustettu kanttiini. Kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy.

Aikataulu

Perjantai 19.7.

 • klo 11–12 Piensuomenhevosten koulu- ja estekoe
 • klo 13–16 Miniluokka ja piensuomenhevoset maastokokeet
 • klo 16 Palkintojenjako

Lauantai 20.7.

 • klo 8–12 luokan 80 cm koulu- ja estekoe
 • klo 10–10.15 Poni SM koulukoe
 • klo 12.30–13 Poni SM estekoe
 • klo 13.15–15 Avant-sarjat
 • klo 15–17 Luokan 80 cm maastokoe
 • n. klo 17.15 80 cm palkintojenjako

Sunnuntai 21.7.

 • klo 9.30–12 Avant-sarjat maastokoe
 • klo 13–14.30 Ponien SM-maastokoe ja palkintojenjako
 • klo 14.30–17.15. Luokan 90 cm Back on Track taitomestaruus
 • klo 17.30 palkintojenjako Back on Track

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.