Tiistai 21.03.2023
Nimipäivät: Pentti
Hämeenlinna
Verrattain selkeää
-2°C
Tuuli: 3 m/s NW
 

Back on Track kenttäratsastuskilpailut ja ponien SM-kilpailut käydään Suontaan Kartanolla heinäkuussa

Ratsukko valmistautumassa suoritukseen. Kuva: Juha Taponen.

Jo perinteeksi muodostunut seutukunnan suurin kenttäratsastustapahtuma, Suontaan Ratsastajat ry:n Back on Track – kenttäkilpailu lähestyy. Kilpailu järjestetään jo 14. kerran. Kilpailu on tänä vuonna ensimmäisen kerran kolmipäiväinen tapahtuma.

Valtakunnallisessa kilpailussa ratsastetaan ponien kenttäratsastuksen Suomen mestaruus 2019 ja Back on Track -taitoratsastusmestaruus 2019. Lisäksi piensuomenhevoset kilpailevat mestaruudesta perjantaina. Lisäksi mukana ovat nuorten hevosten Avant Trophy -sarjan luokat.

Perjantaina 19.7. ratsastetaan siis piensuomenhevosten mestaruus 80 cm tasolla. Perjantaipäivän uutuutena on Prix de Scandic Aulanko -miniluokka, joka on tarkoitettu kilpailu-uraa aloitteleville ratsastajille. Siinä tarjotaan tilaisuus lähiseudun ratsukoille tutustua kenttäratsastukseen ja se sopii myös hyvin ratsastuskoulujen ratsukoille.

Lauantaina 20.7 ratsastetaan ponien Suomen mestaruuskilpailujen koulu- ja rataestekokeet ja Avant sarjan nuorten hevosten ja suomenhevosten Prix de Hatusen Liikenne -luokka, jossa estekorkeudet ovat 80–90 cm.

Sunnuntaina 21.7. ratsastetaan Back on Track taitoratsastus 90 cm maastoestekilpailu, missä tuomaristo arvioi ratsukoiden taidot ja osaamisen sekä nuorten hevosten Avanti sarjan 90/100 cm luokka.

Ponien SM-kilpailussa ratsastetaan viimeinen osakoe, maastoesteratsastus. Lisäksi sunnuntaina kilpaillaan nuorten 5–7-vuotiaiden Prix de Kalvolan Apteekki ja junioreiden Prix de Valjas-Kolmio Oy luokat.

Lauantaina koulu- ja estekokeet ratsastetaan aamupäivällä kello 8 alkaen ja vauhdikas ja jännittävä maastoesteratsastuskoe on iltapäivällä noin kello 13 alkaen. Sunnuntaina ratsastetaan maastokokeita kello 9 alkaen. Kilpailut päättyvät molempina päivinä arviolta kello 17. Lopullinen aikataulu tarkentuu ilmoittautumisajan päätyttyä 16.7.

Täysin uusi aluevaltaus Suontaan kilpailuissa on lasten ja nuorison keskuudessa suuren suosion saanut keppihevosten sarjojen mukaantulo ensimmäistä kertaa. Keppihevosratsukot pääsevät nyt testaamaan maastoesteitä.

Mukana on myös leikkimielinen joukkuekilpailu, johon myös aikuisjoukkueet ovat tervetulleita. Lisäksi on perheen pienimmille alle 7-vuotialle oma Drive in -keppihevosluokka, jossa jokainen osallistuja palkitaan.

Suontaan kartanolla on kahdesti  aikaisemminkin ratsastettu ponien Suomen mestaruudesta. Vuonna 2006 mestaruuden voitti Ellen RydbeckMarshland Shandy. Viime vuonna mestaruuden vei Hedwig Wikström ponilla Snow Princess.

Kenttäkilpailussa ratsastetaan kolme osakoetta koulu-, rataeste- ja maastoesteratsastus osuudet. Kilpailun aloittaa koulukoe, josta jatketaan rataesteratsastuskokeeseen. Viimeisenä on vauhdikas maastoestekoe.

Maastoestekokeessa hevoset hyppäävät nopeassa tempossa erilaisia kiinteitä maastoon sijoitettuja rakennelmia. Erityyppiset haudat, ojat, kumpareet ja vesieste kuuluvat rataan. Taitoratsastuksessa kilpaillaan vain maastoesteratsastuskoe, jonka tuomaristo arvioi kollegiaalisesti. Pisteitä annetaan sujuvuudesta, tasapainosta, rohkeudesta, hyppytyylistä ja ratsastajan osaamisesta.

Kilpailupaikalla toimii hyvin varustettu kanttiini. Lisäksi on myytävänä hevostarvikkeita ja hevosaiheisia tuotteita. Kilpailuihin on yleisöllä vapaa pääsy.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.