Lauantai 28.05.2022
Nimipäivät: Alma
Hämeenlinna
Sadekuuroja
13°C
Tuuli: 3 m/s EEI
 

Billie Joelina löytää svengin vaikka hard rockista

Hattulan kirjastossa kuullaan tiistaina 11.2.2020 jazz-standardeja ja vekkulisti svengaavia sovituksia pop-rock-kappaleista, kun laulaja MirkaKaarina ja pianisti Taina Sahlander saapuvat konsertoimaan Jaakonsaliin.

Parolassa varttunut ja nykyään Tampereella vaikuttava laulaja- lauluntekijä, jazz-vokalisti ja laulunopettaja MirkaKaarina (a.k.a. Mirka Räisänen) on mielissään tilaisuudesta esiintyä kotikonnuilla.

– Luvassa on koko perheelle sopiva, svengaava ja tunnelmallinen jazz-ilta, jossa on myös jotakin ystävänpäivään sopivaa, Mirka lupaa.

Erityisesti Pirkanmaalla keikkailevan parivaljakon repertuaarissa on aina myös yhtyeen “alma paterin” eli Billy Joelin kappaleita joko alkuperäisinä versioina tai MirkaKaarinan suomenkielisin sanoin.

– Billy Joel -suomennokseni eivät ole yksi yhteen alkuperäistekstin kanssa vaan itsenäisiä lyriikoita. Hyvästä esimerkistä käy New York State of Mind -kappale, jota versioimme tamperelaisyleisölle nimellä Rauhaniemeen kylpemään, Mirka kertoo.

Billie Joelina tunnetaan myös kekseliäistä jatsinnoksistaan, joiden sovittamisesta vastaa pääosin pianisti-Taina.

– Pop-jatsinnoksissa minua kiehtoo se, miten biisi voi hengittää yllättävissäkin muodoissa. Olemme jatsintaneet esimerkiksi Lordin voittoisan viisukappaleen Hard Rock Hallelujah sekä Dingon hitin Levoton
tuhkimo. Sovittaminen on hauskaa leikittelyä, josta voi parhaassa tapauksessa syntyä jotakin kiinnostavaa, Taina pohtii.

Ahkerasti esiintyvä duo löysi toisensa vuonna 2017 yhteisten ystävien kautta. Pääasiassa pop-rock-genren parissa puuhannut MirkaKaarina etsi uusia mahdollisuuksia nimenomaan jazz-musiikin esittämiseen, kun taas pianonsoittoa läpi elämänsä harrastanut etnomusikologi Taina halusi elvyttää työelämän jalkoihin jääneen musiikkiuransa. Maut ja intressit osuivat yhteen, mikä johti nopeasti repertuaarin koostamiseen ja keikkailun aloittamiseen.

Jaakonsalin konserttiin on vapaa pääsy ja se alkaa kello 18.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.