Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Dekkari-ilta järjestetään jo 16. kerran

Juha Rautaheimo ja Sari Rainio vierailevat dekkari-illassa.

Hattulan kirjasto ja Mauri Sariola –seura järjestävät jo 16. kerran yhdessä Dekkari-illan. Tilaisuus pidetään Hattulan kirjaston Jaakonsalissa torstaina syyskuun 8. päivänä kello 18–20. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Illan juontaa ja keskustelua johdattelee tänä vuonna toista kertaa Mauri Sariola –seuran perustaja ja vuoden Susikoski vuodelta 2012 Seppo Simola.

Aikaisempina vuosina Dekkari-illan on juontanut Mauri Sariola –seuran Intendentti Matti Nummenpää. Seppo Simola perusti seuran vuonna 1995 muiden Mauri Sariolan kirjoista kiinnostuneiden kanssa. Hän oli myös seuran ensimmäinen puheenjohtaja. Yleisöllä on mahdollisuus osallistua keskusteluun.

Tänä vuonna Dekkari-illan vieraina nähdään taas kiinnostava joukko kotimaisia dekkarikirjailijoita kun vieraiksi saapuvat Juha ”Hermo” Rautaheimo, Sari Rainio, Laura Andersson ja Tapani Bagge.

Rautaheimo työskenteli ensin tutkijana ja myöhemmin tutkinnanjohtajana väkivaltarikosyksikössä yhteensä 40 vuoden ajan.

Uransa aikana Rautaheimo opetti myös kriminalistiikkaa Poliisiopistossa ja oli Helsingin Väkivaltarikostutkijat ry:n julkaiseman Murharyhmä-lehden päätoimittaja vuosina 1997–2014.

Hän ehti olla mukana muutamassa sadassa henkirikostutkinnassa ja teki tutkielmatyön tuhopolttajista. Eläkkeelle hän jäi vuonna 2015.

Sari Rainio (s. 1975) on Kustannusosakeyhtiö Siltalan toimituspäällikkö. Hän on työskennellyt kotimaisen kaunokirjallisuuden kustannustoimittajana vuodesta 2000 alkaen.

Sari Rainiolta ja Juha Rautaheimolta ilmestyy syyskuun lopulla toinen heidän yhdessä kirjoittamansa dekkari Vaeltavat vainajat, joka on jatkoa viime vuonna ilmestyneelle kirjalle Vainajat eivät vaikene.

Laura Andersson on kirja-alan ammattilainen ja syntyperäinen helsinkiläinen. Hän rakastaa Agatha Christietä ja 1930–40-lukujen screwballkomedioita, jotka ovat inspiroineet Lili Loimola ratkaisee -sarjaa. Tänä vuonna ilmestynyt Kuolema Kulosaaressa on Anderssonin esikoisdekkari.

Paikallisempaa kaartia edustaa tänä vuonna hämeenlinnalainen Tapani Bagge. Hän on tullut tunnetuksi erittäin monipuolisena, tuotteliaana ja arvostettuna kirjailijana: hänen kirjojaan ahmivat niin lapset kuin aikuisetkin. Bagge on palkittu tuotannostaan myös lukuisilla palkinnoilla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.