Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Hämeen Ilves 2015 kokoaa reserviläiset Kanta-Hämeeseen

Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen Hämeen Ilves 15 -harjoitus järjestetään syyskuun lopulla eli viikonloppuna 25.–27.9. Parolannummen ja Hätilän alueella. Kyseessä on Kanta-Hämeen koulutus- ja tukiyksikön kahdeksas Ilves-harjoitus. Maanpuolustuspiirin tavoitteena on koulutus- ja tukiyksiköiden välinen yhteistyö ja tänä vuonna harjoituksessa on mukana Päijät-Hämeen koulutus- ja tukiyksikkö.

Tarjolla on 14 erilaista kurssia. Toimintaa pyörittää tilannekeskus ja perinteisten tiedustelu-, kohteensuojaus- ja vastaerikoisjoukkokurssien lisäksi mukana on muitakin toiminnallisia kursseja. Omalla kurssilla opetetaan kurssilaisille hajautetun taistelutavan mukaista toimintaa. Naiset pääsevät testaamaan sotilaallisia taitojaan aina suositulla ja vain naisille suunnatulla Sotilaan taidot II -kurssilla.

Taistelupelastaja- ja töpinäkurssit tarjoavat mahdollisuuden taistelukentän lääkinnällisten- ja muonitustaitojen kartuttamiseen. Kanttiinikurssilla perehdytetään sotilaskotisisaria poikkeusolojen toimintaan. Sähkövoimajärjestelmät kurssilla painopiste on eri sähkövoimakoneiden käytössä. Tiedotuskurssilla paneudutaan tiedonvälitykseen haastavissa oloissa. Kurssin tavoitteena onkin valmistaa Ilves-harjoituksen oma tiedotuslehtinen harjoituksen osallistujille. Harjoitus kerää yhteensä yli 300 osallistujaa Hämeestä, Pirkanmaalta ja muualta Suomesta.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.