Keskiviikko 17.08.2022
Nimipäivät: Verneri
Hämeenlinna
Pilvistä
20°C
Tuuli: 3 m/s IEI
 

Harrastajateatterilta 25 vuoden kunniaksi tuoretta komediaa

Hattulan Harrastajateatteri ry. täyttää kuluvana vuonna 25 vuotta ja tuo katsojilleen naurettavaksi perinteisen suomalaisen komedian, Remontin, josta ei mielenkiintoisia hahmoja puutu, saati mielikuvituksellisia juonenkäänteitä.

Remontti on Hannu Patamaan käsikirjoittama näytelmä, jossa seurataan muutamaa kaunista kesäpäivää suomalaisen vanhan rouvan kotitalossa. Leskirouva Irma Tuulosen aikomuksena on suorittaa remontti makuuhuoneessaan ikävän vesivahingon jäljiltä. Kysymys kuuluukin, kuinka remontti suoriutuu ja mitä kaikkea lopulta remontoidaan, kun paikalla häärivät niin oma tytär, veloissaan kiemurteleva vävypoika ja nuoruuden valinnoistaan taisteleva teini-lapsenlapsikin.

Vaikka tuollakin kokoonpanolla saataisiin jo mehukas lihakastike valmiiksi, niin heitetään sekaan vielä vähän kunnan palveluohjaajaa, murtovarasta, luottamusmiestä, työnjohtajaa, seurakunnan taloussihteeriä, kiinteistönvälittäjää ja sitä kuuluisaa naapurin rouvaa niin meille on katettuna aimo annos naurettavaa komediaa.

Hattulan Teatterissa on melkein koko historian ajan valittu jokaiselle näytelmälle ohjaaja omasta porukasta. Tällä kertaa lyhimmän tikun vetäisi itse yhdistyksen puheenjohtaja Veikko Pulli. Tämän vaativan urakkamestarin johdolla on Remonttia tehty viime syksystä lähtien Parolan Nuorisotalon Vintillä ja ensi-ilta on luvassa 13.3. kello 18 samassa paikassa.

Tämän kevään urakkaa on mahdollista seurata seuraavasti: 13.3, 20.3., 3.4., 10.4., 17.4. ja 24.4.
 Näytökset ovat sunnuntaisin kello 18 ja esityksen kesto on noin kaksi tuntia sisältäen väliajan. Tarjolla on sitä perinteisintä harrastajateatteria, mitä Suomesta löytyy.

Hattulan Harrastajateatterin näytelmät tehdään puhtaasti harrastajavoimin. Näytelmän valitsee ohjaaja ja ydinjäsenistön kanssa yhdessä huolehditaan lavastuksesta, puvustuksesta ja tarpeistosta. (Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.