Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

“Harrasterieha on ehdottomasti paikallaan”

Eini Mäntylä sekä lapset Jere ja Iina ovat pääosin jo harrastuksensa valinneet, mutta uutena ehdokkaana mieleen jäi 4H:n kokkikerho.

Juteinikeskuksella sunnuntaina järjestetty harrasterieha oli paikallaan ainakin hattulalaisen Eini Mäntylän mielestä.

– Tällaista vähemmän raskaasti järjestettyäkin tapahtumaa tarvitaan, missä myös lapsilla on tilaa kulkea, Mäntylä sanoi.

Eini ja yksivuotias Jere saattavat aloittaa uintiharjoittelun, kahdeksanvuotiaalla Iinalla harrastuksia on jo ennestään crossfit, koripallo ja sakki.

– Täällä uutena alkoi kiinnostaa 4H:n kokkikerho, joka aikansa puolesta sopisi ohjelmaan, äiti Eini kertoi.

MLL Hattulan hallituksen jäsen Heidi Gröhn ja puheenjohtaja Marika Vahlman kertoivat, että alkusyksy on kirppiksen pidolle hyvää aikaa.

Järjestäjinä riehassa olivat Hattulan kunnan vapaa-aikatoimi ja MLL:n Hattulan osasto. Liikuntakoordinaattori Tristan Fay kertoi, että kovin ryntäys oli ollut heti aamupäivällä ja kävijöiden kommentit yhteisestä harraste-kirppistapahtumasta myönteisiä.

Kirppiksen pidolle alkusyksy on hyvää aikaa, kun koulujen ja harrastusten alkamiset saavat ihmiset päivittämään vaate- ja harrastusvälinevalikoimaa.

– Ennen pidimme kirppistä Parolan koululla. Täällä myyjiä on tosi hyvin ja kauppa käy mukavasti, paikallisyhdistyksen hallitukseen kuuluva Heidi Gröhn kertoi.

Kävijöitä kirppiksellä oli hänen arvionsa mukaan suunnilleen saman verran kuin edellisinä vuosina kirppiksen ollessa koululla.

Tawast Cycling Clubin puheenjohtaja Minna Takalan (oik.) puheilla olivat Petra Salminen ja Taru Rilla.

Hattulalaiset juuret omaava, mutta eri puolilla Hämettä toimiva Tawast Cycling Club on triathlonin ja pyöräilyn erikoisseura, jolla on 162 jäsentä.

– Ja toivotaan, että täältä tulee muutama lisää. Elomessuilta saimme mukavasti lisää jäseniä ja täälläkin on ollut sekä triathlonista että maastopyöräilystä kiinnostuneita kyselijöitä, puheenjohtaja Minna Takala kertoi.

Takalan puheilla ollut Taru Rilla kertoi, että yrittää yllyttää äitiään triathlonin pariin.

– Hän harrastaa pyöräilyä ja juoksua ja minä taas olen harrastanut aiemmin uintia.

Riku Vakkala heittää ja Jyrki Passila seuraa taustalla. Hämeenlinnan Discaajat pitää joka toinen viikko viikkokilpailunsa Hattulassa.

Valtakunnallisesti kovassa nosteessa olevalla frisbeegolfilla on Hämeenlinnan seudulla paljon järjestäytyneitä ja järjestäytymättömiä harrastajia.

– Meillä on vuoroviikoin viikkokisat Hattulan Hiihtomaassa kunnan ylläpitämällä radalla ja vuoroviikoin Hämeenlinnan Viisarissa omalla radallamme, kertoi Hämeenlinnan Discaajiin kuuluva Riku Vakkala.

Noin 50 jäsenen seuraan kuuluu myös Jyrki Passila. Passila asuu nykyisin Espoossa mutta on asunut Parolassa sitä ennen 30 vuotta. Hän kuuluu joukkoon, joka harrastaa lajia myös kilpaillakseen.

– Olen harrastanut frisbeegolfia neljä vuotta ja viime viikonloppuna olin mukana myös SM-kisoissa. Seuraamme kuuluu myös yksi Suomen parhaista master-frisbeegolfareista, Passila kertoo.

Hyvä frisbee kestää jopa useita vuosia, kehuu Riku Vakkala.

Vakkala, Passila ja Viisarin radan ylläpidosta vastaava Eero Puhakka selittävät lajin suosiota alhaisilla kustannuksilla. He kertovat, että koko maan radoista vain noin kymmenen on maksullisia ja muille voi mennä pelaamaan vapaasti.

– Laji pyörii talkoopohjalta ja ratoja pidetään yllä ilman korvauksia. Hämeenlinnan Discaajat on perustettu vuonna 2009 ja tietotaito kehittyy vähitellen. Sen mukana on kehitetty myös kilpailutoimintaa, Puhakka sanoo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.