Maanantai 27.05.2019
Nimipäivät: Ritva
Hämeenlinna
Pilvistä
9°C
Tuuli: 2 m/s P
 

HARRASTERIEHA: “Yhteistyö kunnan ja yhdistysten välillä tiiviimpää kuin muualla”

Peräti 90-vuotiaan Parolan Visan toiminnanjohtaja Ville Karvinen kertoo, että vuotta 2018 värittävät juhlaturnaukset.

Hattulan Harrasterieha ja sen yhteydessä järjestetty MLL:n kirppis kiinnosti sunnuntaina hattulalaisia kiitettävästi. Ovensuussa, kunnan esittelypisteellä kävijälaskuria napsutellut liikunta- ja vapaa-aikatoimenpäällikkö Jari Salmela kertoi laskurin ehtineen jo 350:n tienoille, kun tapahtumaa oli takana hädin tuskin puoli tuntia.

– Yhteistyö MLL:n kanssa on tuonut lisää boostia. Ilman yhdistysten kanssa tehtävää yhteistyötä tämä ei tietysti toimisi, Salmela luonnehti.

Salmela iloitsee myös Hämeen Liikunnan ja Urheilun taholta tulleesta palautteesta jonka mukaan Hattulassa kunnan ja yhdistysten yhteistyö on tiiviimpää kuin muualla.

– Periaatteena on, että kunnan tavoite ei ole olla ylempänä kuin yhdistykset, sanoo Salmela.

Suoranaisia puutteita kunnan nykyisessä harrastustarjonnassa vapaa-aikatoimenpäällikkö ei äkkiseltään keksinyt.

– Kehittämisen mahdollisuuksia järjestökentällä on ja Hattulan yhdistyselämä tulee varmaan vielä laajenemaan, hän kuitenkin ennakoi.

Hattulan on ensi vuonna määrä satsata yhdistysten erityiseen tukemiseen. Tänä vuonna kunta järjestää vielä järjestökoulutuksen johon on lähetetty kutsu kaikille niille sadalle yhdistykselle, joiden yhteystiedot olivat saatavilla.

Tawast Cycling Clubin puheenjohtaja Minna Takala (vas.) sai esitellä muun muassa seudun pyöräilyreittejä.

Monessa harrastuksessa toiminnan tuottaja palvelee laajempaakin aluetta kuin Hattulaa. Järjestötoimijoita ja yrityksiä oli riehassa mukana Hattulan lisäksi niin Janakkalasta kuin Hämeenlinnastakin.

– 4H-kerhoissa tämän syksyn uutuutena Hattulassa on Artesaanikisällit kädentaitokerho, jossa valmistetaan muun muassa keramiikkaa ja mosaiikkia, 4H-aktivaattori Kristiina Pirttimäki Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksestä kertoi.

Samoin uutta 4H:n järjestämänä on Parolan pihapelit -kerho 1.–4.-luokkalaisille.

– Ilmoittautuminen kerhoihin on avautunut tällä viikolla, Pirttimäki kertoi.

4H-yrittäjä ja kerho-ohjaaja Annastiina Leinonen (vas.) sekä 4H-aktivaattori Kristiina Pirttimäki pitivät Harrasteriehassa askartelupistettä.

Seudullista on myös Hattulaan rekisteröidyn Tawast Cycling Clubin toiminta. Pyöräilyn ja triathlonin erikoisseuran puheenjohtajan Minna Takalan mukaan ihmisiä kiinnostavat tällä hetkellä erityisesti maastopyöräilyreitit. Myös seuran jäsenyydestä kiinnostuneita vieraili sunnuntaina TCC:n standilla.

Parolan Visan ja Pekolan Iskun toiminnanjohtaja Ville Karvinen ja Parolan Visan puheenjohtaja Janne Oksanen taas ovat peräti 90-vuotiaan ja vahvasti paikallisen seuran ohjaksissa. 90-vuotisjuhlavuotta on Visassa leimannut jäsenmäärän peräti 20 prosentin kasvu.

– Kasvu on tullut nimenomaan junioripelaajissa ja alle kouluikäisissä harrastajissa, Karvinen kertoo.

Tasavuosiaan Visa on jo juhlinut turnausten merkeissä ja edessä on vielä sekä futsalin juhlaturnaus että juhlagaala, kuten myös historianäyttely Juteinitalolla. Juhlavuotensa kunniaksi seura myös perusti vähävaraisille pelaajille suunnatun stipendirahaston.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.