Sunnuntai 26.09.2021
Nimipäivät: Kuisma
Hämeenlinna
Selkeää
13°C
Tuuli: 3 m/s PPL
 

Hattula-Päivät käynnistyivät taiteen siivittäminä

Avajaismaljaa kohottelemassa Ulla Kauhanen, Marjaana Koskivuori, Josef Tomminen, Sirkku-Rahunen-Ahtila, Hattulan vt. kirjasto ja kulttuuritoimenjohtaja Minna Linna-Vuori, Liisa Salonen ja Piela Auvinen. Kuva: MarjattaHinkkala.

Avajaismaljaa kohottelemassa Ulla Kauhanen, Marjaana Koskivuori, Josef Tomminen, Sirkku-Rahunen-Ahtila, Hattulan vt. kirjasto ja kulttuuritoimenjohtaja Minna Linna-Vuori, Liisa Salonen ja Piela Auvinen. Kuva: Marjatta Hinkkala.

Tuulisena, mutta aurinkoisena iltana vietettiin Juteinitalon aulassa taidenäyttelyn avajaisia. Samana päivänä juhlittiin myös alkavia Hattula-Päiviä, jotka oli hieman aikaisemmin avannut konsertillaan Panssariprikaatin Panssarinyrkki-orkesteri Juteinitalon Jaakonsalissa.

Kesänäyttelyn olivat pystyttäneet Hattulan taiteilijaseuran kahdeksan jäsentä; Sirkku Rahunen-Ahtila, Liisa Salonen, Piela Auvinen, Peter Rautanen, Ulla Kauhanen, Marjaana Koskivuori, Erkki Hyttinen (Lepaan savipaja) ja Josef Tomminen.

 – ”Vintti Pimeenä!” ei tarkoita, että meillä pää olisi pimeänä vaan ennemminkin sitä, että kesänäyttelymme paikka on siirtynyt Nuorisotalon vintiltä Parolan keskustaan Juteinitalon aulaan, selvensi Hattulan taiteilijaseuran puheenjohtaja Sirkku Rahunen-Ahtila näyttelyn nimeä.

Josef Tomminen ja Kuumatami. Kuva: Piela Auvinen.

Josef Tomminen ja Kuumatami. Kuva: Piela Auvinen.

Hieman jo syrjään jäänyt vintti on vetänyt näyttelykävijöitä vuosi vuodelta vähemmän. Nyt kunnan ja erityisesti Hattulan kirjaston tarjoama aulatila tuo näyttelyn lähemmäksi kaikkia ja on saavutettavuudeltaan aivan eri luokkaa. Jo ripustuksen yhteydessä näyttelyä kävi ihmettelemässä muutama kymmenen henkilöä.

Avajaisissa puheen pitivät sekä Hattulan kunnan vt. kirjasto- ja kulttuuritoimenjohtaja Minna Linna-Vuori että taiteilijaseuran puheenjohtaja Sirkku Rahunen-Ahtila. Avajaiset sujuivat mukavissa merkeissä ja avajaisväkeä oli lähes 30.

Näyttely on saanut paljon positiivista palautetta jo ripustuksesta lähtien ja toiveissa olisi kehittää aulaa jopa pysyvämmäksi näyttelytilaksi. Pelkkä ajatus on saanut sekä hattulalaisia että ympäryskuntienkin taiteilijoita aktivoitumaan ja tiedustelemaan, koska näyttelytilaa olisi mahdollista varata. Jo muutaman päivän sisällä tullut palaute on kuitenkin selkeä; näyttely tuo piristävän lisän kaikenikäisille kirjastossa kävijöille sekä muille taiteen ystäville.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.