Sunnuntai 26.06.2022
Nimipäivät: Jorma, Jarmo, Jarkko, Jarno, Jere
Hämeenlinna
Selkeää
29°C
Tuuli: 4 m/s LEL
 

Hattula-Päivät käyntiin viikon päästä

Hattula-Päivät voidaan vihdoin, kahden vuoden tauon jälkeen, taas järjestää. Ohjelmassa on aika perinteisiä juttuja ja toimintaa on pyritty kokoamaan kaikenikäiset kuntalaiset, kesäasukkaat ja vierailijat huomioiden.

Hattula-Päivät startataan keskiviikkona 8.6. klo 9.30 kirjaston satutuokiolla, joka pidetään kirjaston edustalla olevalla Meidän lavalla. Nimi Meidän lava tuntui mukavalta, koska tosiaankin sen halutaan olevan meidän kaikkien kuntalaisten ja muidenkin yhteinen lava, jota voi kuka tahansa varata omaa juttuaan varten tai tulla kuuntelemaan ja katselemaan kunnan toimijoiden järjestämää ohjelmaa. Lava saatiin käyttöön loppukesästä 2021, joten tämä kesä on ensimmäinen kokonainen kun siihen on tapahtumia suunniteltu. Lavan purjekankaat ovat saaneet väriä paikallisten kirjailijoiden Jaakko Juteinin ja Mauri Sariolan kirjankansista. Parolantielle päin näkyvä, melko rohkeakin kansi, on Sariolan ensimmäinen Susikoski-romaani Laukausten hinta, joka ilmestyi vuonna 1956.

Hattulan työllisyyspalvelut esittäytyvät ja ohjaavat asiakkaita palveluidensa pariin Hattula-Päiväviikolla keskiviikkona ja torstaina klo 12.00 – 15.00 ja perjantaina klo 12.00 – 14.00 Juteinitalon Rana-tilassa. Apua voit saada mm. työnhakuasiakirjojesi päivitykseen.

Kello 16.30 – 17.30 Juteinitalon Jaakonsalissa on kunnanjohtaja tapaamassa kuntalaisia ja muita halukkaita. Tule juttelemaan sinua askarruttavista asioista ja kuulemaan kunnanjohtajan ajankohtaisista asioista.
Illalla on perinteiseen tapaan Hattulan Taiteilijaseuran kesänäyttelyn avajaiset Juteinitalon aulassa klo 17.30 ja sen jälkeen Meidän lavan valtaa musiikki kun lauteille astuvat Muska yhtyeineen klo 18.00 ja sen jälkeen Jussi Aaltonen ja Parolan pojat – manserockia parhaimmillaan.

Hattula-Päivien torstaiaamussa on taas kirjaston satutuokio Meidän lavalla sekä kevään viimeinen seniorivisa. Illalla on tarjolla sekä liikuntaa että musiikkia. Alkuillasta, klo 17.00 kisataan Frisbeegolfin avoimet kunnan mestaruuskisat ja myöhemmin illalla klo 19.00 on vielä Ari Lehtosen kirkkokonsertti Pyhän Ristin kirkossa.

Perjantain illassa kisataan urheilutietoudesta ja sen myötä Tapsan pytystä kun Tapio Suominen vetää ensimmäisen nimeään kantavan urheiluvisansa Hattulassa. Suuntana siis Juteinitalon Jaakonsali kaikille urheilusta jotain tietäville lähialueelta ja kauempaakin. Visa alkaa klo 18.00 ja voittajalle on tarjolla paitsi mainetta ja kunniaa niin ehkä myös jotain konkreettisempaa palkintoa.
Lapsille, perheille ja lapsenmielisille on samaan aikaan, klo 18.00, tarjolla Juteinitalon edustalla Jaakonpuistossa jo perinteeksi muodostunut MLL:n Perhepiknik jossa on herkuttelun lomassa mahdollisuus ainakin jumppailuun. Toivottavasti sää suosii tätä ulkoilmatapahtumaa perjantaina.

Lauantaina 11.6. on vuorossa Toripäivä ja Hämeen Sanomien Tähtitapahtuma yhdessä Hattulan Yrittäjien kanssa. Toritunnelman lisäksi tarjolla on ainakin Hattulan vuoden positiivisimman palkitseminen, Gospel Ridersien Meidän lavalle kutsuma kongolainen tanssiryhmä ja saadaanpa myös maistiaiset Hämy teatterin paikallisesta historiasta ammentavasta ”Koska kukin joulunsa pittää” –esityksestä, jota on jouduttu jo useampaan otteeseen siirtämään.

Toivottavasti ensi vuonna saadaan sitten koko Hämy-teatterin esitys kesäohjelmaan mukaan. Hämeen sanomien ohjelmassa on mm. Varusmiessoittokunnan bändin keikka, joten torimyyjien tarjontaan voi tutustua melkein koko päivän ajan letkeän musiikin tahdissa. Toripäivänä kisataan myös taas Pekolan Iskun katusählyherruudesta ja Parolan Pallokentällä HD Ryysyranta cup –hyväntekeväisyysfutisturnaus. Toripäivän päättää Younghearted –bändi, joka on keväällä 2015 perustettu suomenkielistä popmusiikkia soittava yhtye. Yhtyeeseen kuuluvat Reeta Huotarinen, Emil Korkiakoski ja Atte Ranta. Toripäivän juontaa kaikille hattulalaisille tuttu mies, Ville Karvinen.

Lauantaina 11.6. klo 13.00 – 16.00 on ohjelmaa myös Lepaalla kun Avoimet Kylät -tapahtuma jalkautuu Lepaan kyläladolle, Tyrvännöntie 625. Pääset tutustumaan kyläkoulun ympäristöön ja esteettömään kyläladon grillipaikkaan. Luvassa myös tarjoilua, ponin rapsutusta sekä rastirata perheille

Hattula-Päivät jatkuvat vielä sunnuntaina 12.6., jolloin järjestetään sekä Golfin avoimet Hattulan kunnanmestaruuskisat että Aleksi Salmisen luotsaama Jäätelögolf pienemmille golfaajille. Molemmat kilpailut pidetään Hattula Golfilla. Taiteen pariin pääsee tutustumaan Mervessä, Sirkku Rahunen-Ahtilan kotiateljeessa, jossa on avoimet ovet klo 12.00 – 18.00. Sirkun kotiateljeeseen kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa. Koti on kuin sadusta kauniine pihapiirineen ja taidetarjonta on todella runsas Sirkun hersyvästä olemuksesta puhumattakaan. Hattula-Pirtillä on Hattula-seuran järjestämä puutarhapäivä klo 12.00 – 16.00, jossa on mm. kasvien ja siementen vaihtotori sekä tietoutta perinnekasveista. Paikalla ilahduttaa myös Manuel-kukko ja Sulkava-kana. Tarjolla on myös kahvia, teetä ja pientä purtavaa. Hattula-Päivät päättää Rytmiorkesteri Casinon sunnuntaitanssit klo 14.00 – 16.00 Juteinitalon pihalla Meidän lavalla.
Tervetuloa poimimaan itselle sopivat tapahtumat koko viikon tarjonnasta ja tapaamaan tuttuja pitkän koronatauon jälkeen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.