Torstai 21.09.2023
Nimipäivät: Mervi

Tuuli:
 

Hattula-päivät on sporttia, showta ja kulttuuria

Kesäkuun 7. ja 11. päivän välillä vietettävät Hattula-päivät on kunnan ja kuntalaisten suurin yhteinen kesäponnistus. Avajaispäivänä keskiviikkona ohjelmassa on muun muassa hatunheiton SM-kilpailut, satutuokioita kirjastolla ja kuntakeskustan esiintymislavalla musisoi kello 19 alkaen Varusmiessoittokunnan showband.

Torstai 8.6. on nimetty Nostalgiapäiväksi ja silloin tarjolla on ilmaisia opaskierroksia Pyhän Ristin kirkossa. Lisäksi kirjailija Anneli Kanto ja Hämeenlinnan teatterin johtaja Anna-Elina Lyytikäinen esittelevät Hattula-pirtillä Rottien pyhimys -näytelmää kello 16.30.

Perjantain 9.6. teemana on Ulkona yhdessä. Lavalla lauletaan yhdessä Ari Lehtosen johdolla kello 16 alkaen, lavan ympäristössä on MLL:n perhepiknik ja Juteinitalon Jaakonsalissa kisataan Tapsan urheiluvisan merkeissä. Illalla lavalla soi livemusiikki ja ravintola Wanha Apteekin ohjelma starttaa kello 19.30.

Ainakin takavuosina tunnetuin osa Hattula-päiviä oli lauantain toripäivä. Perinteisen toritarjonnan kruunaavat katusählyturnaus, Vuoden positiivisimman palkitseminen ja Ettan keikka kello 15 alkaen. Wanha Apteekissa ämyrit alkavat pauhata kello 16 muun muassa Meiju Suvaksen ja Faijan & Yksi totuuden voimin.

Vielä sunnuntainakin jaksetaan ja tuolloin vuorossa on Sporttipäivä. Hattula Golfilla pelataan kunnan avoin golfmestaruuskisa ja Jäätelögolf. Golfteemaa jatkaa iltapäivällä heitettävä frisbeegolfin kunnanmestaruuskisa Hiihtomaassa.

Musiikin ja tanssin ystäviä hemmotellaan myös, sillä Jaakonsalissa soi Tango del Norte ja lavalla esiintyy Rytmiorkesteri Casino jonka tahtiin tanssataan lenkkareissa.

Juha Reinikainen

Hattula Golfilla pelataan avoimesta kunnanmestaruudesta. Kuva: Hattulaan.fi arkisto / Juha Reinikainen.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.