Sunnuntai 03.12.2023
Nimipäivät: Meri, Vellamo

Tuuli:
 

Hattulan Taiteilijaseura Kansallisarkisto Hämeenlinnassa Taidehaasteen merkeissä

Hattulalaista taidetta on Hämeenlinnassa esillä nyt ainakin kahdessa merkkipaikassa: kirjastolla ja Kansallisarkistolla. Kuva: Peter Rautanen

Perjantaina 25.8. Hämeenlinnassa Taiteiden yöstä alkaneen Taidehaasteen myötä Hattulan Taiteilijaseura täyttää Kansallisarkisto Hämeenlinnan tilat taiteella. Taidehaaste on Hämeenlinnan Seudun Taideyhdistyksen koordinoima ja kuuluu Suomi100 -juhlavuoden ohjelmaan.

Taidehaasteesta on painettu kartta, jossa Hattulan Taiteilijaseura ja Kansallisarkisto ovat kohde numero 7. Näyttely kantaa nimeä “Satavuotias Suomi – Minun Maani” ja se päättyy 10.12.

Teemana näyttelyllä on 100-vuotias Suomi, itsenäisyys, historia, kulttuuri, luonto ja suomalaiset. Aihetta lähestytään erilaisin kuvataiteen tekniikoin. Näyttelyyn osallistuvat taiteilijaseurasta Sirkku Rahunen-Ahtila, Liisa Salonen, Susanna Immonen, Erkki Hyttinen (Lepaan savipaja), Peter Rautanen, Piela Auvinen, Ulla Kauhanen, Josef Tomminen sekä Marjaana Koskivuori.

Hattulan Taiteilijaseuralla on samaan aikaan vielä hetken näyttely Hämeenlinnan pääkirjastolla. Näyttely kirjastolla päättyy 3.9.

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.