Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Hauhon Musiikkijuhlat tuo BHO-pianotrion Hattulaan perjantaina

Alttoviulisti Charlotta Westerback on Hauhon Musiikkijuhlien Vuoden nuori taiteilija 2023.

Hauhon Musiikkijuhlat alkavat tänään. Hämeenlinnan kirkossa kello 19 alkavassa konsertissa tapahtuma nostaa jälleen esille tulevaisuuden kyvyn, kun alttoviulisti Charlotta Westerback, juhlien Nuori Taiteilija vuonna 2023, konsertoi seuranaan pianisti Annika Palm ja BHO-pianotrio.

Projektinimellä BHO esiintyvä pianotrio on syntynyt jo viime vuosituhannen puolella kun Emma Vähälä, Sennu Laine ja Mika Rännäli esiintyivät opiskeluaikoinaan lukuisissa konserteissa tällä yhtyeellä.

Sellisti Sennu Laine kuuluu BHO-pianotrioon.

Parinkymmenen New Yorkissa vietetyn vuoden jälkeen pianisti Mika Rännäli kotiutui takaisin Suomeen ja keräsi tämän yhtyeen jälleen kokoon johtamalleen Oulunsalo Soi -festivaalille viime kesänä.

Kokoonpano konsertoi myös Hattulan kirkossa perjantaina 7.7. ohjelmassaan Dimitri Sostakovitsin, Paul Juon´in ja Johannes Brahmsin teokset. Hattulan kirkon konserttiin on vapaa pääsy, ainoastaan käsiohjelma on maksullinen.

Ennakkomyynnin perusteella yleisöä on kiinnostanut eniten festivaalin residenssiyhtye Virtuosi di Kuhmo, joka esiintyy pitkästä aikaa Hauhon kirkossa torstai-iltana 6.7. Ohjelmassa on Ruotsin hovissa 1800-luvun alussa vaikuttaneen Joachim Nicolas Eggertin sekstetto jousille ja toinen teosharvinaisuus, Arnold Krugin Preis-Sextett vuodelta 1897. Mukana lavalla VdK:n riveissä ovat myös festivaalin perustajat, alttoviulisti Olli Kilpiö ja sellisti Mikko Ivars.

Sellisti Mikko Ivars soittaa Virtuosi di Kuhmossa ja on myös Musiikkijuhlien toinen perustaja ja taiteellinen johtaja.

Hauholla voi kuulla ja tavata taiteilijavieraita myös perjantaina 7.7. ja lauantaina 8.7. Kirrinen-järven rannalla Hahkialan Uiskolan tiloissa. Uuden “Café Uiskola”-otsikon alla kuullaan kauniissa maisemissa hieman musiikkia, taiteilijavieraiden ajatuksia ja kokemuksia musiikkimaailmasta sekä rohkaistaan kiinnostaviin keskusteluihin kaikkien läsnäolijoiden kesken.

Keskustelemassa tapahtumaa järjestävien Mikko Ivarsin ja Olli Kilpiön kanssa ovat berliiniläistynyt sellisti Sennu Laine perjantaina sekä musiikkielämän monessa roolissa vaikuttava viulisti Eriikka Maalismaa lauantaina. Uiskolan iltapäivätilaisuuksiin on vapaa pääsy, pöydän voi halutessaan varata suoraan Uiskolasta

Alttoviulisti Olli Kilpiö on paitsi Virtuosi di Kuhmon jäsen, myös Hauhon Musiikkijuhlien toinen taiteellinen johtaja ja perustaja.

Hauholla voi kuulla ja tavata taiteilijavieraita myös perjantaina 7.7. ja lauantaina 8.7. Kirrinen-järven rannalla Hahkialan Uiskolan tiloissa. Uuden “Café Uiskola”-otsikon alla kuullaan kauniissa maisemissa hieman musiikkia, taiteilijavieraiden ajatuksia ja kokemuksia musiikkimaailmasta sekä rohkaistaan kiinnostaviin keskusteluihin kaikkien läsnäolijoiden kesken.

Keskustelemassa tapahtumaa järjestävien Mikko Ivarsin ja Olli Kilpiön kanssa ovat berliiniläistynyt sellisti Sennu Laine perjantaina sekä musiikkielämän monessa roolissa vaikuttava viulisti Eriikka Maalismaa lauantaina. Uiskolan iltapäivätilaisuuksiin on vapaa pääsy, pöydän voi halutessaan varata suoraan Uiskolasta.

Festivaali päättyy lauantai-iltana Hämeenlinnan linja-autoaseman uudessa kaupunkikulttuurin luovassa tilassa. Yhdistelmä Avanti!-kvartetin esittämää György Ligetiä ja Kytäjä-yhtyeen taidepopiksikin ehkä luokiteltavaa musiikkia muodostaa taiteellisen kokonaisuuden joka suunnittelijoiden mielestä toimisi yhtä lailla vaikka Helsingin Kallion tai Berliinin Kreutzbergin rosoisissa klubiympäristöissä. Tilaisuudessa kuullaan myös asemarakennuksen historiasta ja arkkitehtuurista.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.