Sunnuntai 25.09.2022
Nimipäivät: Kullervo
Hämeenlinna
Pilvistä
10°C
Tuuli: 2 m/s NNE
 

Huippuartistit lavalle Panssarimuseon puolesta

Joukko maamme popmusiikin huippuja konsertoi kesäkuun 18. päivänä Parolan Panssarimuseon vanhojen panssarivaunujen puolesta. Elenia Areenan lavalle nousevat lauantaina 18. kesäkuuta muun muassa Aikakone, Movetron ja Toni Wirtanen sekä joukko myöhemmin julkistettavia muita artisteja. Konsertin liput maksavat alkaen 22,50 euroa, ja ne tulevat myyntiin Lippupisteeseen lauantaina 14. toukokuuta.

Konsertin tuotot ohjataan kokonaisuudessaan Panssarimuseon rinnekatoksen rakentamisen tukemiseen. Museon ulkonäyttelyrinteessä on ainutlaatuinen kokoelma sodissamme käytettyjä panssarivaunuja, jotka ovat olleet säiden armoilla pääosin vuodesta 1961 alkaen.

Muun muassa nämä, ainutlaatuiseen kokoelmaan kuuluvat Panssarivaunut ovat saaneet myös musiikkiväen liikkeelle.

Muun muassa nämä, ainutlaatuiseen kokoelmaan kuuluvat panssarivaunut ovat saaneet myös musiikkiväen liikkeelle.

– Ulkona olevat vaunut on ehdottomasti saatava suojaan sään vaikutuksilta, jotta tämä maailmanlaajuisesti arvostettu ja jopa yksittäisiä harvinaisuuksia sisältävä panssarijoukkojen historia saadaan tallennettua tulevillekin sukupolville, vetoaa Panssarimuseon johtaja Timo Teräsvalli.

– Katteen rakentamisen kokonaisbudjetti on 400.000 euroa. Konsertin tuotot mahdollistavat olennaisesti unelmamme toteutumista, Teräsvalli jatkaa.

Konserttipäivän yhteydessä järjestetään Elenia Areenalla paneelikeskustelu panssarijoukkojen historiasta ja kehitysnäkymistä sekä Panssarimuseon tulevaisuudesta. Tapahtuman suojelijana on ministeri Elisabeth Rehn.

Panssarimuseo on sotahistoriallinen erikoismuseo, jonka päätehtävä on kerätä, tallentaa, entisöidä, tutkia ja esitellä suomalaisten panssari- ja panssarintorjuntajoukkojen historiaa. Lisäksi keskeisenä teemana on kertoa panssarijoukkojen ja niiden kaluston teknisestä kehityksestä ja käytöstä itsenäisen Suomen puolustusvoimissa.

Panssarimuseolla on sotahistoriallisen erikoismuseon status ja se toimii puolustushallinnon keskusmuseon, Sotamuseon, osittaisessa ohjauksessa ja valvonnassa.

Konsertti Parolan Panssarimuseon vanhojen panssarivaunujen puolesta Elenia Areenassa Hämeenlinnassa lauantaina 18. kesäkuuta. Konsertti alkaa kello 13 ja vajaan tunnin kestävä paneelikeskustelu noin kello 15.45. Ennakkoliput maksavat alkaen 22,50 euroa. Lisäksi on myynnissä perhelippuja 53,50 euron hintaan. Liput maksavat ovelta 25/55 euroa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.