Keskiviikko 28.07.2021
Nimipäivät: Atso
Hämeenlinna
Sadetta
19°C
Tuuli: 3 m/s I
 

Ikäihmisten hyvinvointi-iltapäivä on esimerkki Hattulan halusta vaalia kuntalaisten toimintakykyä

Palveluohjaaja Jenni Jokelainen Hattulan koti- ja asumispalveluista (vas.) ja Hattulan senioriliikunnan ohjelman koordinaattori Pia Vekka haluavat osallistaa ikäihmiset oman liikuntansa suunnitteluun.

Hattulassa järjestetään torstaina huhtikuun 25. päivänä hyvinvointi-iltapäivä ikäihmisille. Juteinitalolla järjestettävä tapahtuma alkaa kello 13 luennoilla ja sen jälkeen tarjolla on messuhenkinen tapahtuma, jossa esittäytyy hyvinvointialan toimijoita kuntosalista SPR:iin.

– Toiveena on mahdollisimman runsas osallistujamäärä, sanoo palveluohjaaja Jenni Jokelainen Hattulan koti- ja asumispalveluista.

Hattulassa on huomioitu kuntalaisten liikkuminen monin tavoin ja Jokelainen uskookin, että valtaosa myös ikäihmisistä on tietoisia liikunnan myönteisistä vaikutuksista toimintakyvyn säilymiseen.

– Kaikille tieto ei kuitenkaan riitä, vaan tarvitaan innostamista ja ohjausta siihen, että löytää oman tapansa liikkua.

Kaikille avoimen tapahtuman ohella ikäihmisten liikkumisen eteen tapahtuu Hattulassa paljon muutakin. Menossa on Hattulan senioriliikunnan ohjelma jonka tavoitteena on tarjota niin sanottua matalan kynnyksen osallistamista esimerkiksi viemällä liikuntaa kylille.

– Lisäksi tarjolla on ilmaisia luentoja sekä tutustumista liikuntavälineisiin ja kuntosaleihin. Tarkoitus myös on osallistua Vie vanhus ulos -kampanjaan, kertoo ohjelman koordinaattori Pia Vekka.

Toukokuun 13. päivänä kello 13 puolestaan järjestetään Juteinitalolla ikäihmisten liikuntaraati.

Jalkautuminen kuntalaisten pariin kuuluu niin ikään suunnitelmiin.

– Tarkoitus on koota kylille tiimejä ja luoda starttipaketti, minkä avulla liikuntaa voi ryhtyä harrastamaan. Ideaalitilanne olisi, että tiimit jäävät elämään ja olemaan vielä hankkeen jälkeenkin, Vekka kaavailee.

Senioriliikunnan ohjelmaa rahoittaa AVI ja hankkeella on rahoitus vuoden 2019 loppuun asti. Tavoitteena kuitenkin on saada jatkorahoitusta aina vuoteen 2022 saakka.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.