Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Jäätelöjuoksua toisessa polvessa

Sunnuntaina 30.8. kello 15 Parolan urheilukentällä järjestettävä Hattulan Jäätelöjuoksu on yksi Hattulan positiivisimmista vuosittaisista tapahtumista. Tapahtuma on kerännyt vuosittain arviolta 300–600 henkeä Hattulan keskuskentälle. Varsinainen kilpailijoiden määrä on liikkunut alkuun noin 50 osallistujan tietämillä ja sittemmin 100 ja 200 osallistujan välillä.

Alkunsa jäätelöjuoksu on saanut vuonna 1987, kun kilpailu pidettiin Hattulan yleisurheilumestaruuskilpailujen yhteydessä. Tuon vuoden Vanajaveden Seutu-lehden tulosliuskassa on varsinaisessa yu-kisassa ollut mukana mm. Niko Kapanen ollen kolmas ja Olli-Pekka Torkkel kuudes sarjan P-10 kolmiottelussa. Lisäksi voidaan mainita, että keihään on voittanut nykyinen PSPR:n komentaja Pekka Järvi lähes 50 metrin kaarella. Tuolloin yritettiin siis saada piristysruiske yleisurheilutapahtumalle. Siinä onnistuttiinkin niin hyvin, että vuonna 1996 Jäätelöjuoksulle tuli pitää oma tapahtumansa.

Sarjoja oli alkuun 2–9-vuotiaille tytöille ja pojille, joka sittemmin vakiintui 1–7-vuoden ikäisille. Juoksussa on aina jaettu voittajille tuutti ja kaikille muille eskimo-tyyppinen jäätelö. Jäätelöitä on vuosien saatossa jaettu palkintoina yli 3.000 kappaletta. Juoksumatkat ovat vaihdelleet ikäluokittain 10 metristä 350 metriin.

Jäätelöjuoksujen kehittyessä omaksi tapahtumaksi lisättiin mukaan myös kenttälajeja 3-vuotiaista alkaen. Pallonheitto, turbokeihäs ja pituushyppy ovat innoittaneet monia jopa aktiivisempaan liikuntaharrastukseen mukaan. Ainakin ensimmäisellä tulosliuskalla olleet ovat niittäneet mainetta eri lajeissa niin kotimaan, kuin kansainvälisillä kentillä. Onko jäätelö heillä ollutkin se ratkaiseva innoittaja liikuntaan?

Tällä hetkellä Hattulan Jäätelöjuoksu voi hyvin. Yhteistyö kunnan ja järjestelyissä mukana olevien järjestöjen kanssa toimii saumattomasti. Tapahtuman 30-vuotisjuhlia suunnitellaan ja ideoita tapahtuman edelleen kehittämiseksi otetaan vastaan.

Jari Salmela

Liikunta- ja vapaa-aikatoimen päällikkö

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.