Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Jori Venemies keikkailee comebackin tekevässä Pekka Tiilikainen & Beatmakersissa

Pekka Tiilikainen & The Beatmakersin basisti Jori Venemies (toinen oik.) työskentelee Hattulassa Lepaan koulula.

Pekka Tiilikainen & The Beatmakersin basisti Jori Venemies (toinen oik.) työskentelee Hattulassa Lepaan koululla.

Lepaan koululla apulaisjohtajana ja luokanopettajana työskentelevä Jori Venemies nousee takaisin lavalle yhden rautalankagenren tunnetuimman suomalaisyhtyeen kanssa Suisto-klubilla Häneenlinnassa perjantaina 19.8.

Basisti Venemies on osa 28 vuoden ikäistä Pekka Tiilikainen & Beatmakers’ia jolla on takanaan kymmenkunta pitkäsoittoa, TV-esiintymisiä, YLE Top 10 -hittejä, elämäntyöpalkinto Rautalanka Award 2007 ja 1.200 keikkaa.

Kuuden vuoden keikkataukonsa päättävä Pekka Tiilikainen & Beatmakers on Hämeenlinnassa vuonna 1988 perustettu yhtye. Se on levyttänyt sekä suomeksi laulettua tanssilavarautalankaa, että instrumentaalimusiikkia sisältäviä levyjä. Yhtyeen tuotantoa on myös kymmenillä koti- ja ulkomaisilla rautalanka- sekä iskelmäkokoelmilla.

Bändin pitkään uraan mahtuu yhteistyötä niin koti- kuin ulkomaistenkin legendojen kanssa (mm. Jussi Raittinen, Erkki Junkkarinen, Jorma Kääriäinen, Eddie Angel, Isto Hiltunen, Martin Cilia) sekä lukematon määrä muistoja ja kommelluksia vuosien varrelta.

Yhtyeen menestynein single on vuonna 2001 julkaistu “Cortina” joka viihtyi valtakunnallisen radiosoiton TOP 10:ssä useamman viikon ja oli esimerkiksi YLE/Etelä-Savon radion koko vuoden kolmanneksi soitetuin kappale. Iskusäveliä-levyn kappaleesta “Himmenneet lyhdyt” tehtiin myös video MTV3:n Levyraati-ohjelmaan. Kyseinen video on julkaistu bonuksena yhtyeen vuonna 2004 julkaisemalla live-CD:llä.

Yhtyeen levyjä on myyty Japania ja Iso-Britanniaa myöten, erilaisia koti- ja ulkomaisia kokoelmia joilla yhtye on mukana on kertynyt yli 50.

Comebackin kunniaksi kotimainen Hehku Customs valmisti bändin signature-mallin. Hehku Beatmaker 150 on käsinjuotettu putkivahvistin. Vahvistimen parina on toinen kotimainen eli Änäkäinen King 15″ –kaappi. Samaan sarjaan Lammilta lähtöisin oleva mutta nykyään Jyväskylässä vaikuttava soitinartesaani Vuoren Saku on valmistanut Beatmaker IV -bassokitaran.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.