Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Jouko Mikkola luennoi Juteinitalolla

590_660x482Mental Manager Jouko Mikkola luennoi Juteinitalolla Parolassa syyskuun 7. päivänä lapsen oppimisen ja liikkumisen haasteista. Tapahtuman järjestää Nihattulan Koti- ja kouluyhdistys. Osanottajamaksu on 5 euroa/perhe.

Lapsella ja nuorella on usein haasteita oppimisessa, keskittymisessä ja käyttäytymisessä. Näiden haasteiden takana saattaa vaikuttaa primitiivireflekseistä johtuva hermoston epätasapainotila. Refleksit ohjaavat lapsen kasvua ensimmäisten vuosien aikana ”syttymällä” ja ”sammumalla” seuraavan kehitysvaiheen tieltä. Joskus refleksit jäävät ”sammumatta”. Tällöin viestit aivojen ja muun kehon välillä hidastuvat tai jäävät kokonaan matkalle. Nämä ilmenevät erilaisina haasteina.

Päälle jääneet refleksit eivät estä lapsen kehitystä mutta vaikeuttavat ja hidastavat oppimista sekä liikkumista. Harjoitteiden ja hoitojen avulla turhia refleksejä voidaan sammuttaa ja ne joiden kuuluu toimia, herättää. Mikkola korostaakin, ettei kyseessä ole sairaus vaan korjattavissa oleva hidaste. Ilmoittautumiset viimeistään 31.8.2015 osoitteeseen nihattulankotijakouluyhdistys@gmail.com tai Virpi Kirjavainen 040-5048473.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.