Torstai 28.03.2024
Nimipäivät: Armas

Tuuli:
 

Katso traileri: Luvassa kauhua ja kulisseihin kurkistamista

Pilke-teatterin Punottu-lyhytelokuva saa ensi-iltansa perjantaina 26.2. kello 18. Hattulassa Juteinitalolla järjestettävässä tapahtumassa julkaistaan tositapahtumiin löyhästi perustuva kauhuelokuva ja perehdytään elokuvanteon saloihin. Luvassa on paneelikeskustelua sekä kulissien taakse kurkistamista, ja yleisö voi kysellä elokuvan tuotantoprosessista.

Elokuvan käsikirjoittanut ja ohjannut Karoliina Kauhanen on häkeltynyt elokuvan trailerin saamasta vastaanotosta.

– Koenäytin traileria muutamalle kaverille ennen julkaisua ja reaktioita tuli laidasta laitaan. Olen saanut paljon positiivista palautetta, leffan ympärille on muodostunut aikamoista pöhinää.

Pilke-teatterilaiset ovat aiemminkin kuvanneet videoita ja elokuvia projekteina, mutta Punottu- lyhytelokuvan elinkaari on ollut tähänastisista tuotannoista pisin. Idea elokuvaan syntyi kesällä 2014 kuvauspaikan löytymisen myötä.

– Ympäristö inspiroi kirjoittamaan kauhuelokuvan. Seuraavana kesänä keräsimme tiimin kasaan ja tartuimme tilaisuuteen, Kauhanen kertoo.

Tuotantotiimiä vasemmalta takarivistä lukien: Antti Kopo, Sauli Soudunsaari, Eero Ahlsten, Simo Helenius, Eetu Lehmusvaara. Oikealla alhaalla Eerik Santala, Karoliina Kauhanen, Niina Antikainen, Sini Lukka.

Tuotantotiimiä vasemmalta takarivistä lukien: Antti Kopo, Sauli Soudunsaari, Eero Ahlsten, Simo Helenius, Eetu Lehmusvaara. Oikealla alhaalla Eerik Santala, Karoliina Kauhanen, Niina Antikainen, Sini Lukka.

Elokuva kuvattiin viime kesänä, joten jälkituotantoon on käytetty aikaa ja yksityiskohtien hiomiseen nähty vaivaa.

– Meillä on tiivis ja toimiva tiimi, joka on ollut sitoutunut tuotantoon alusta saakka, Kauhanen kehuu.

– Olemme kaikki opiskelijoita, joten elokuvaa tuotettiin koulun ja töiden ohessa.

Kauhanen kehottaa kaikkia elokuvaamisesta kiinnostuneita paikalle. Esimerkiksi oman Youtube- kanavan perustamista pohtivat voivat tapahtumassa kysellä kuvaajilta, näyttelijöiltä ja käsikirjoittajalta neuvoja.

– Nyt on ainutlaatuinen tilaisuus kysyä suoraan tuotantotiimiltä, mitä kameran edessä ja takana pitää tehdä. Meiltä voi kysellä myös vinkkejä oman tuotannon käynnistämiseen ja esimerkiksi editoinnin ja äänimaailman suunnitteluun, Kauhanen vinkkaa.

Elokuvan ja tapahtuman tuottajana toimivat paikalliset nuoret, sekä opiskelijat Jyväskylästä, Tampereelta, Vantaalta ja Kokkolasta. Pilke-teatteri on myös mukana valtakunnallisen Lights On!- hankkeen kuvauksissa yhteistyössä Metsähallituksen, Hämeenlinnan keskiaikayhdistyksen ja Humanistisen Ammattikorkeakoulun kanssa.

Pilkeläiset harjoittelevat myös paraikaa toukokuussa esitettävää musiikkinäytelmää. Elokuvaaminen muistuttaa ainakin yhdeltä osin teatterituotantoa.

– Yksityiskohtia hiotaan ensi-iltaan saakka. Viime hetken paniikkia odotellessa” Kauhanen nauraa.

Elokuvailta Juteinitalolla perjantaina 26.2. kestää noin tunnin. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Elokuva ei sovellu kauhuelementtiensä vuoksi alle 12-vuotiaille. (Hattulaan.fi)

1 kommentti

  1. Fani:

    Hyvä Pilke! Ehdottomasti tulossa katsomaan ;)

     

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.