Tiistai 24.11.2020
Nimipäivät: Lempi, Lemmikki, Sivi
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
3°C
Tuuli: 3 m/s L
 

KIRKKOPOLKAISU: Hämeenlinnan seudulla pyöräillään kirkosta kirkkoon

Hattulan kappalainen Jouni Salko lähtövalmiina Pyhän Ristin kirkon edustalla.

Torstaina 18. heinäkuuta Hämeenlinnan seudulla pyöräillään kirkosta kirkkoon. Kesäpäivän kirkkopolkaisu on kolmen seurakunnan yhteinen liikunnallinen kotiseututapahtuma, pyöräilyä letkeään tahtiin ja välillä taukoja kirkoissa, oppaina seurakuntien työntekijöitä.

Tapahtumaan sisältyy kaksi 31 kilometrin kierrosta, pohjoinen ja eteläinen, joista voi polkea yhden tai molemmat. Eri suunnista tulevat pyöräilijät kohtaavat puolenpäivän aikaan Vanajan kirkolla, jossa voi levätä ja halutessaan osallistua myös lyhyeen messuun.

– Tarvitset oman polkupyörän, sään mukaisen varustuksen ja omat eväät, kertoo Hattulan kappalainen Jouni Salko.

Hän oli ohjaamassa jo viime kesän kirkkopolkaisua, joka ulottui Vuohiniemeen ja Renkoon.

– Kyseessä ei ole urheilukilpailu, vaan hyvän mielen kuntoilutapahtuma.

Tapahtuma on maksuton eikä siihen ilmoittauduta etukäteen.

Pohjoiselle kierrokselle Hämeenlinna–Hattula–Hätilä–Vanaja voi lähteä esimerkiksi Linnanpuistosta kello 8.45 tai Hattulan Pyhän Ristin kirkolta 9.30. Vanajan kirkolta voi jatkaa matkaa kello 12.40 joko takaisin kaupungin keskustan suuntaan tai eteläiselle kierrokselle Vanaja–Janakkala–Turenki–Vanaja.

Aamu-unisilla on mahdollisuus lähteä polkemaan pelkkä pohjoinen kierros Hämeenlinnan kirkosta (hartaus kello 13) tai Hattulan Pyhän Ristin kirkosta (hartaus kello 14). Seudun keskiaikaisissa kirkoissa ehtii piipahtaa myös hartaushetkiin osallistumatta.

Mahdollisuuksia tulla mukaan kierrokselle on siis useita. Aikataulut, reittikartat ja muut lisätiedot löytyvät seurakuntien nettisivuilta.

Kesäpäivän kirkkopolkaisun järjestävät Hattulan, Hämeenlinna-Vanajan ja Janakkalan ev.-lut. seurakunnat.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.