Sunnuntai 25.09.2022
Nimipäivät: Kullervo
Hämeenlinna
Pilvistä
7°C
Tuuli: 2 m/s N
 

Kulttuurin ja urheilun teot palkittiin

323_685x457Hattulan urheilu- ja kulttuuripalkinnot jaettiin nyt toista kertaa erillisessä tilaisuudessa. Lämminhenkinen tilaisuus keräsi Juteinitalolle kymmeniä osallistujia. Palkintojen historia ulottuu ainakin kolmen vuosikymmenen päähän, kuten palkittujen kiitospuheenvuoron käyttänyt Kari Virtanen muisteli.

– Löysin kotoani lehtileikkeen, jonka mukaan olin vuonna 1985 Hattulan lupaava nuori urheilija. Kiitos taas näistä palkinnoista Hattulan kunnalle ja liikuntatoimelle, Virtanen sanoi.

Kunnan vuoden naisurheilija, Australiaa edustava freestylehiihtäjä Lydia Lassila, on parhaillaan synnyinmaassaan ja odottaa viimeisillään perheenlisäystä joten palkintokahvittelu Hattulassa jäi odottamaan ensi kesää. Lassilan olympiapronssin tuonutta suoritusta Sotshin talviolympiakisoista kuitenkin näytettiin paikallaolijoille.

Vuoden miesurheilijana palkittiin ampuja Jukka Passila joka voitti Suomen mestaruuden metsästyshaulikossa. Palkitut edustivat huomattavan laajaa lajikirjoa, sillä lupaava poikaurheilija Oskari Sell on kunnostautunut uppopallossa ja lupaava tyttöurheilija Anni Heikkilä puolestaan pesäpallossa. Vuoden valmentaja Antti Koskinen taas luotsaa naisten divariin noussutta salibandyjoukkue Pekolan Iskua.

Kunnon kuntalaisen tittelin pokkasi kulttuurin sarallakin aktiivinen Risto Pekonen, jonka cv:stä löytyy aktiivista työtä niin palloilun kuin muun muassa autourheilunkin eteen.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola totesi, että liikunnan tarve on yhä kasvamassa, kun työelämä muuttuu fyysisesti vähemmän rasittavaksi.

– Te palkitut olette piirtäneet positiivista kuvaa kunnastamme. Kunnan tehtävä on huolehtia urheilun ja kulttuurin puitteista ja Juteinikeskuksen myötä saamme muun muassa uuden liikuntahallin, Ventola sanoi.

Sivistyslautakunnan päättämän Vuoden kulttuuriteko -tunnustuksen sai filosofi Eero Ojanen, joka kirjasto- ja kulttuurijohtaja Heli Roiskon mukaan on ollut keskeinen toimija Jaakko Juteini -seuran perustamisessa. Hän toimii edelleen seuran puheenjohtajana. Jaakko Juteini –seuran kautta Ojanen on tuonut näkyvyyttä myös Hattulan kunnalle.

– Olen kauhean ilahtunut ja yllättynyt, tämä on oikein mieluinen tunnustus, kuvaili Ojanen palkitsemisen jälkeen.

Viime vuonna kolme teosta – Totinen Suomen historia (Minerva), Lapsen filosofia (Kirjapaja) ja Valoa kansalle (Kansanvalistuseura) – julkaisseella Ojasella on nytkin työn alla useita eri kirjoitusprojekteja.

– Filosofinen teos ja sitten myös historiaan liittyvä kirja. Pidemmällä jänteellä kirjoitan myös Jaakko Juteinista kirjaa.

PALKITUT

VUODEN MIESURHEILIJA 2014

Jukka Passila

VUODEN NAISURHEILIJA 2014

Lydia Lassila

VUODEN LUPAAVA POIKAURHEILIJA 2014

Oskari Sell

VUODEN LUPAAVA TYTTÖURHEILIJA 2014

Anni Heikkilä

VUODEN VALMENTAJA 2014

Antti Koskinen

KUNNON KUNTALAINEN 2014

Risto Pekonen

ERITYISSTIPENDIT 2014

Hannu Hämäläinen

Jorma Lempinen

VUODEN KULTTUURITEKO 2014

Eero Ojanen

VUODEN 2014 URHEILUSAAVUTUKSET

Aarnisalo Simo-Pekka

Alarotu Antti

Hakala Mika

Helander Aki

Hovikorpi Auli

Hämäläinen Hannu

Kallio Leo

Kallio Sonja

Lempinen Jorma

Mantila Jari

Ojala Aki

Rassi Mikko

Riikonen Rami

Salminen Pertti

Salminen Risto

Salonen Antti

Salonen Iida

Varjus Pekka

Virtanen Kari

Yli-Malmi Erkki

Yrjölä Tuula

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.