Tiistai 25.06.2019
Nimipäivät: Uuno
Hämeenlinna
Pilvistä
19°C
Tuuli: 2 m/s LEL
 

Kuvataiteen päivän tapahtumalle jatkoa luvassa ensi vuonna

Taidetapahtuma keräsi mukavasti osallistujia. Kuva: Liisa Salonen.

Hattulan Taiteilijaseura järjesti maalauskokoontumisen Mierolan Silta Cafén ympäristöön Suomen Kuvataiteen päivän kunniaksi. Hattulan tapahtuma oli osana vuosittaista Suurta Maalaustapahtumaa, jolloin koko Suomi täyttyy maalaustapahtumista.

Tapahtuman valtakunnallisena organisoijana ja tiedottajana toimii Suomen Akvarellitaiteen yhdistys. Päivä keräsi mukavasti porukkaa Mierolan sillan ympäristöön. Onkin jo selvää, että tapahtuman suosion takia Hattulan Taiteilijaseuran järjestää maalauskokoontumisen myös ensi vuonna 10.7.

Myös Parolan kirjastolla tapahtui. Hattulan Taiteilijaseuran ja Hattulan kunnan yhteistyössä kaikille hattulalaisille järjestämä taideviiritempaus päättyi Kuvataiteen päivään. Päivän jälkeen loputkin valmistuneet viirit vietiin Lepaalle rannasta kartanolle vievälle taidepolulle. Kyltit viiripolun päihin tarjosi Mainospalvelu V. Myllymäki. Yhteensä taideviirejä on polulla lähes 150. Taideviiripolku on yleisön ihailtavana todennäköisesti syksyyn saakka.

Hattulalainen Lasten- ja nuortenkoti Noisniemi osallistui myös Maalaustapahtumaan. Lastenkodissa maalauspajan veti keraamikko (AMK), kuvataiteilija (YAMK), kulttuurialan opettaja (AmO) Piela Auvinen, joka on myös Hattulan Taiteilijaseuran sihteeri ja Suuren Maalaustapahtuman valtakunnallinen tiedottaja, graafikko sekä some-vastaava.

Kaiken kaikkiaan Hattulassa sekä valtakunnallisestikin Suuri Maalaustapahtuma on saanut erittäin paljon median huomiota ja on odotettavissa, että se kasvaa entisestään ensi vuonna.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.