Lauantai 20.04.2024
Nimipäivät: Lauha, Nella

Tuuli:
 

Lähtölaskenta joulun viettoon alkoi Wanhan Meijerin Joulusta

Parolan Nurtsin alueen täytti lauantaina Wanhan Meijerin Joulu-tapahtuma. Jouluista vaikutelmaa yritti vähentää lumeton maa, mutta tapahtuman lämminhenkinen tunnelma säilyi jouluisten aktiviteettien, esitysten, herkkujen ja askartelumyyntikojujen äärellä.

Heidi Kyrö ja Panssarinyrkki orkesteri tunnelmoivat joululauluja

Heidi Kyrö ja Panssarinyrkki-orkesteri tunnelmoi joululauluja.

Tapahtumassa oli paljon tekemistä lapsille ja lapsenmielisille. Muun muassa metsäeskarin joulupuuharata liikutti lapsia tehtäväradoillaan, lapsia riitti niin ongintaan, kuin jouluiseen tonttutemppurataankin ja VPK edusti paloauton ja ambulanssin kera. Joulumyyjäiset sekä glögi ja riisipuuro houkuttelivat jouluherkkujen äärelle. Kaikille löytyi siis jotakin.

Moona ja Eino Tiilikainen jouluisissa tunnelmissa.

Moona ja Eino Tiilikainen jouluisissa tunnelmissa.

Hämeenlinnalaiset Moona ja Eino Tiilikainen saapuivat tapahtumaan virittäytymään jouluiseen tunnelmaan. Moona tunnustaa joulun olevan vuoden juhlista hänelle tärkein.

–  Olen oikea jouluihminen, joten olen alkanut jo hyvissä ajoin virittäytyä jouluun. Jouluvaloja on sytytelty kodissamme ympäriinsä. Seinillä vilistävät jo perinteiset punaiset kartonkitontut sekä tänä vuonna uudet koristeet, punaiset ja valkoiset silkkipaperi pom-pom-koristeet ovat löytäneet paikkansa katosta, Moona kertoo.

Kohta 3-vuotias Eino odottaa kovasti jo joulua ja joulupukin tuloa.

– Olemme kirjoittaneet joulupukille kirjeen ja Eino on uskaltautunut istumaan pariinkin otteeseen joulupukin syliin, Moona-äiti sanoo Einon etsiessä katseellaan pihan poikki kävellyttä joulupukin tonttua.

Joulua Tiilikaisilla vietetään Moonan mukaan perinteisesti.

– Olemme aattona mieheni suvun kanssa ja joulupäivänä minun vanhempien ja sisarusten perheiden parissa. Joulupukki on muistanut kumpanakin päivänä meitä lahjoilla, joten meillä on ikään kuin pidennetty jouluaatto. Hyvä ruoka, tunnelma ja lasten riemu on parasta joulussa, Moona listaa.

056

Eino pääsi maalaamaan oman joulukortin Elämyshuoneessa.

Tapahtuman jouluisessa elämyshuoneessa pääsi etsimään omaa inspiraatiotaan joulukorttien tekopajalla sinisen savun leijaillessa ympärillä luoden taianomaisen tunnelman.

Moona ja Eino lähtivät Wanhan Meijerin Joulu-tapahtumasta kotiin mukanaan joulunodottamisen ilo.

– Tapahtuma oli oikein mukava. Heidi Kyrön ja Panssarinyrkin ihanat joululaulut loivat kunnon joulutunnelman. Tapahtuma on lapsiperheille juuri sopiva, paljon mukavaa joulupuuhaa.

Kiitosta sai myös Pilke-teatteri.

– Pilke-teatterin Superjoulu-esitys oli oikein viihdyttävä ja mukaansatempaava. Pienet katsojat pääsivät mukaan osallistumaan juonenkäänteisiin.

Aleksi Salminen tutustuu VPK:n kalustoon.

Aleksi Salminen tutustui VPK:n kalustoon.

 

 

 

 

 

 

Miia Salminen

 

 

 

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.