Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Lapsen oikeuksien päivää vietettiin kirjastolla

Lapsen oikeuksien päivää vietettiin Hattulassa myös taiteen merkeissä.

Vanajaveden Opiston lasten ja nuorten kuvataidekoulun Hattulan ryhmien ja Hattulan kunnankirjaston yhteistyö puhkesi taas kukkaan Lapsen oikeuksien päivänä 20.11.

Kuvataidekoulun 80 oppilasta olivat rakentaneet ja maalanneet kirjaston piha-alueelle UV-valossa näkyviä teoksia teemalla ”Lumottu puutarha”.

Nähtävänä oli erilaisia kukkasia, ötököitä ja meduusoja. Olipa osa oppilaista itsekin valoissa hohtavia taideteoksia. Lumottu puutarha on esillä perjantaihin asti juhlistaen näin Lapsen oikeuksien viikkoa.

Iltatapahtumaan osallistui lähes 300 henkilöä. Tarjolla oli lämmintä mehua ja pipareita. Teokset olivat valaistuja sekä UV-valoilla että osaa niistä katsoja sai etsiä itse UV-lampuilla.

Jo toista kertaa pidettävää tapahtumaa olivat ohjaamassa kuvataidekoulun opettajat Laura Valo ja Piela Auvinen sekä kunnan kulttuuripalvelupäällikkö Minna Linna.

Vanajaveden opiston Lasten ja nuorten kuvataidekoulu tarjoaa laadukasta ja tavoitteellista taiteen perusopetusta esikouluikäisistä yläkouluikäisille.

Opetus perustuu lakiin taiteen perusopetuksesta (633/1998). Kuvataidekoulun opetuspisteitä on Hattulassa, Hauholla, Iittalassa, Lammilla, Tervakoskella sekä Turengissa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.