Lauantai 08.08.2020
Nimipäivät: Sylvi, Sylvia, Silva
Hämeenlinna
Selkeää
17°C
Tuuli: 0 m/s EI
 

Lepaalla lämpiää kolme saunaa ja kaksi paljua Ylen saunapäivänä

Lepaan rantasaunalta pääsee ihastelemaan Lepaanvirtaa.

Inkalan Kartano ja Lepaan kartano Hattulasta ovat ilmoittautuneet mukaan Ylen saunapäivään ensi lauantaina. Saunapäivänä 27.7. Inkalan Kartanolla on tarjolla rantasaunomista perinteisessä hämäläisessä savusaunassa.

Lepaalla lämmitetään kolme saunaa ja kaksi paljua ja löylyihin ovat tervetulleita kaikenikäiset vauvasta vaariin. Kaikilta Lepaan saunoilta pääsee uimaan Lepaan virtaan, Vanajaveden kapeikkoon. Juomat ostetaan mukaan Lepaan kartanolta samalla kun ilmoittaudutaan saunoille ja maksetaan osallistumismaksu.

Saunapäivä-kampanjan tavoitteena on juhlistaa suomalaista saunomiskulttuuria positiivisella ylpeydellä sekä saada yhden päivän aikana kaikki mahdolliset saunat Suomessa auki ja suomalaiset yhdessä saunomaan, kohtaamaan toisensa ja pitämään hauskaa.

– Haluamme saada suomalaiset havahtumaan siitä, miten ainutlaatuinen saunakulttuuri meillä on! Juhlistamme saunaa juuri nyt, koska yleiset saunat ja yhdessä saunominen ovat kovassa nousussa ja suomalainen saunomisen kulttuuri on ensimmäinen asia, jota Suomesta haetaan Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle, Saunapäivän tuottaja Tiina Klemettilä sanoo.

(Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.