Keskiviikko 28.02.2024
Nimipäivät: Onni

Tuuli:
 

Marko Laurilasta Hattulan Vuoden nuori yrittäjä

Hattulan kunnan järjestämää yrittäjäjuhlaa vietettiin ravintola Pehtoorissa. Juhlaan kuului Vuoden nuoren yrittäjän julkistaminen ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola sekä Hattulan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Meiju Honkavuori kertoivat kunnian menneen tänä vuonna maanviljelijä Marko Laurilalle, 33.

Hattulan Retulassa perheineen asuva Laurila harjoittaa kasvinviljelyä 49 hehtaarin pelloillaan. Tilalla ollaan parhaillaan siirtymässä luomutuotantoon. Metsää tilalla on 179 hehtaaria.

– Tilalla harjoitetaan myös mökkivuokrausta, heillä on viisi vuokramökkiä. Osa mökeistä on viikkovuokralla ja osa vuosivuokralla. Marko on käynyt kouluja muun muassa Tanskassa ja on koulutukseltaan tekniikan tohtori, Honkavuori kertoi.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola ja Hattulan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Meiju Honkavuori.

Kunnanhallituksen puheenjohtaja Kari Ventola ja Hattulan Yrittäjät ry:n puheenjohtaja Meiju Honkavuori.

Laurila itse oli estynyt noutamaan palkintoaan juhlassa. Kaikkiaan läsnä juhlassa oli yli sata yrittäjää ja sidosryhmien edustajaa.

– On mukavaa, että teitä on täällä näin suuri joukko paikalla. Yrittäjien ja kunnan välinen yhteistyö on ollut todella tiivistä viime aikoina, sanoi Kari Ventola.

Tällä hetkellä kehittämispanoksiin ei Ventolan mukaan kauhean paljon ruutia riitä, koska kunnanjohtajan hakuprosessi on vaiheessa ja myös kehittämisasioista vastannut tekninen johtaja on hakeutunut toisiin tehtäviin.

– Ideointia ja yhteistyötä on kuitenkin tehtävä, koska työllisyystilanne kunnassa merkitsee paljon, ja tässä meillä on paljon yhteistä sarkaa. Kun yritykset voivat hyvin, myös kunta voi hyvin, Ventola jatkoi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.