Perjantai 14.06.2024
Nimipäivät: Kielo, Pihla

Tuuli:
 

MirkaKaarina keikkailee Hattulassa maaliskuussa

Hattulalaislähtöiselle MirkaKaarinalle toisen albumin julkaiseminen oli iso projekti kuten levynteko on kenelle tahansa artistille. Tilaa projektille aukeni koronan syötyä yhtäkkiä kaikki tamperelaistuneen laulaja-lauluntekijän keikkamahdollisuudet.

Yhden hengen huone -albumi ilmestyi keväällä 2021, mutta takaiskut jatkuivat: pandemian jatkaessa vellomistaan julkaisukeikat jouduttiin perumaan. Esiintyminen Hattulan kirjastolla torstaina 24.3. onkin MirkaKaarinalle ja hänen bändilleen yksi ensimmäisistä tilaisuuksista päästä esittämään albumin kappaleita livenä.

Yhden hengen huone -minialbumi muodostuu viidestä kappaleesta, jotka on julkaistu singleinä kevään 2021 aikana. Levyn teemoina ovat aikuisuuden kasvukivut sekä ihon alla vellovat intohimot. Esimerkiksi Pitkäperjantainiminen kappale kertoo pääsiäisvierailusta haperoituvaan lapsuudenkotiin ja sen kipeisiin muistoihin. Muut levyn kappaleet käsittelevät esimerkiksi yksineläjän yksinäisyyttä ja kaipuuta sekä piinaavaa mustasukkaisuutta.

Tyyliltään EP liikkuu popin, folkin ja rockin maastossa. Kappaleiden sävel ja sanat  ovat MirkaKaarinan käsialaa, samoin levyn pianoraidat. EP:n muusta soundimaailmasta vastaavat kitaristi Lauri Seppo sekä tuottaja Panu Pentikäinen, jonka helsinkiläisellä Pulu Studiolla albumi äänitettiin ja miksattiin. Pentikäinen soittaa levyllä bassoa ja vastaa pitkälti myös soitinsovituksista. Rumpalina vierailee Kai Jokiaho.

Hattulan kirjaston keikalla MirkaKaarina esiintyy bändinsä kanssa, johon kuuluvat kitaristi Antti Katajisto, basisti Jari Eerola sekä rumpali Jouni Järvenpää. Yhtye esiintyy Juteinitalon Jaakonsalissa torstaina 24.3. kello 18. Tunnin keikka sopii koko perheelle ja on maksuton.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.