Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

MM-MULTIGOLF: “Pikkutreeniä, radat tutuksi ja kisoihin!”

Liikuntakoordinaattori Aino Linnaketo-Joutvuo Lepaan tulevalla MM-suorituspaikalla. Kuva: Juha Reinikainen.

Hattulan Lepaalla syyskuun 2. päivänä pelattaviin MultiGolfin MM-kisoihin on tänä vuonna tiedossa kansainvälistäkin väriä.

– Ilmoittautuneiden joukossa on muutamia ulkomaalaisia. Kaukaisin edustaa espanjalaista frisebeeseuraa, kertoo Hattulan liikuntapäällikkö Jari Salmela.

Ilmoittautuneita elokuun puolivälissä on vähän alle 30. Maksimissaan kisaan otetaan 60 osallistujaa.

– Sen verran pystymme päivään mahduttamaan, kun jokainen osallistuja pelaa yhdeksän väylää kutakin lajia, Salmela laskeskelee.

MultiGolfin lajit ovat frisbeegolf, futisgolf ja puistogolf. Omat sarjansa MM-tapahtumassa on niin miehillä, naisilla kuin alle 15-vuotiailla nuorillakin.

Kolme päivän parasta tulosta saavuttanutta kilpailijaa sarjasta riippumatta kohtaa vielä lopuksi yhden väylän kisassa, jonka peliväline arvotaan. Loppuhuipentuman voittaja nappaa 500 euron rahapalkinnon.

– MultiGolf on lajina vielä sen verran uusi, että tämä on liikunnalliselle ihmiselle yksi helpoimmista lajeista voittaa maailmanmestaruus, uskoo Jari Salmela.

Yksiselitteistä vastausta siihen, millä lajitaustalla menestys on todennäköisin, hän ei osaa antaa.

– Lajeista puistogolf on ehkä vaikein ja sitä voi vielä harjoitella vaikka lainaamalla välineet Hattulan kirjastosta. Pikkutreeniä, radat tutuksi ja kisoihin, kannustaa liikuntapäällikkö.

Tapahtuman kilpailukeskus sijaitsee tänä vuonna Lepaan Kartanolla, jossa tarjolla on myös lounasmahdollisuus. Kilpailujen oheistapahtumana kunta ja Lepaan–Tyrvännön MLL:n osasto järjestävät niin ikään kartanolla Lepaan Perheloikan, jossa tarjolla on lapsiperheille sopivaa ohjelmaa kuten ponitalutusta, kepparirata ja pomppulinna.

– Perheliikuntaa yritetään kehittää monin eri tavoin, kertoo liikuntakoordinaattori Aino Linnaketo-Joutvuo.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.