Nimipäivät: Armas

Tuuli:

Multigolfin SM-kisoissa osallistujia useista eri maakunnista

MultiGolfin suomenmestarit 2022. Vasemmalta oikealle Noora Sillanpää, Marko Lumppio ja Joose Vuori.

Hattulassa järjestettiin historian toiset MultiGolfin SM-kisat 27.8.2022 Lepaan MultiGolf-radalla. Kilpailuun osallistui yli 40 pelaajaa. Kilpailijoiden joukossa oli niin frisbeegolfin, jalkapallon kuin golfinkin aktiivisia harrastajia kuin uuden kokeilemisesta kiinnostuneita liikkujia.

Lämminhenkinen tapahtuma kannustaa osallistumaan aina uudelleen ja monella kilpailijalla on kokemusta jo aiempien vuosien mestaruuskisoista. Hienoa kuitenkin on, että tänä vuonna kilpailu houkutteli täysin uusia osallistujia. Pelaajia oli mukana esimerkiksi Jyväskylästä, Kotkasta ja Nurmijärveltä.

Kilpailijat kiersivät radan MultiGolfin kolmessa eri lajissa: frisbee-, futis-, ja puistogolfissa. Lepaan monipuolinen ja kaunis rata tarjosi kilpailijoille jännitystä muun muassa vesiesteen, valtaisan
puskan ja useiden mandojen muodossa. Tapio Suomisen haastattelussa eräs juniorisarjan osallistuja totesi ”Frisbeegolfia pelaan paljon ja eilen harjoittelin puistogolfia.” Tatsi löytyi ja näin oltiin valmiina kilpailuun. Monille puistogolfmaila oli lauantaina ensimmäistä kertaa kädessä.

Suomenmestaruustittelit jaettiin kolmessa sarjassa: naiset, miehet ja juniorit. Miesten sarjan mitalikolmikko oli: 1. Marko Lumppio, 2. Juuso Rantanen ja 3. Miika Rantala. Naisten sarjan
mitalistit olivat 1. Noora Sillanpää, 2. Jenni Wiklund ja 3. Noora Nurminen. Juniorisarjan voiton vei puolestaan Joose Vuori, ja seuraaviksi sijoittuivat Miro Lundberg ja Jasper Heikkiniemi.

Varsinaisen suomenmestaruuskilpailun päätteeksi kilpailun kolme parasta suoritusta tehnyttä pelaajaa kisasivat keskenään 300 euron kisan. Tässä kilpailun ratkaisua jouduttiin hakemaan kahdessa lajissa, sillä frisbeegolf väylällä yksi ei tuonut eroa kilpailijoiden välillä. Futisgolfissa Marko Lumppion uskomaton potku putken läpi suoraan reikään toi kuitenkin hänelle voiton ja 300
euron rahapalkinnon, jonka hän voi käyttää hattulalaiseen yritykseen.

Kisajärjestelyistä vastasivat Hattulan kunta, Hämeenlinnan Discaajat ry, Parolan Visa sekä Hämeen ammattikorkeakoulun ja ammatti-instituutin Lepaan kampus. Mannerheimin Lastensuojeluliiton Tyrvännön yhdistys ry järjesti tapahtumassa oheisohjelmaa: muun muassa puujalkakävelyä ja ison darts-taulun, johon harjoiteltiin puistogolflyöntejä.