Maanantai 25.05.2020
Nimipäivät: Urpo
Hämeenlinna
Pilvistä
11°C
Tuuli: 1 m/s PPI
 

MultiGolfPark sai tulikasteensa Harrasteriehassa

Aapo Nokisalmi testasi vasta avautunutta MultiGolfParkia.

Hattulan Harrasteriehassa noteerattiin sunnuntaina kävijäennätys, kun Juteinikeskuksen ovella päivystäneen Atte Peltolan laskuri näytti jo aamupäivällä lähes 600:a kävijää. Yksi merkkitapahtuma oli riehan yhteydessä ensimmäistä kertaa virallisesti käytössä olleen MultiGolfParkin avautuminen.

– Radalla voi pelata puistogolfia, frisbeegolfia ja futisgolfia. Urheiluseuran kannalta rata on hyvä lisä, varsinkin kun se on jalkapallokentän vieressä, sanoi Parolan Visan ja Pekolan Iskun toiminnanjohtaja Ville Karvinen.

Tekonurmen ja Hattulantien väliselle entiselle joutomaalle onkin rakennettu monipuolinen harrastusmahdollisuus, joka ennestään kasvattaa Juteinikeskuksen ympäristön suorituspaikkavalikoimaa. Rata on vapaasti käytettävissä ja välineitä voi lainata Hattulan kirjastolta.

– Opastaululla olevan GR-koodin avulla saa kännykälle ohjeet, sähköisen tuloskortin ja pääsee osallistumaan arvontoihin, kertoi radan luona pelaajia opastanut Jere Ojanen.

Opastaulu ja sähköiset lisäpalvelut auttavat pelaajaa, näyttää Jere Ojanen.

Juteinikeskuksen sisätiloissa ihmisiä vaelteli niin kirppiksen tarjontaa ihastelemassa kuin harrasteisiin tutustumassa. Suomen Punaisen Ristin Hattulan osasto on syyskuussa käynnistämässä 7–10-vuotiaille lapsille suunnattua Reddie Kids -toimintaa.

Kerhoa ohjaavat yli 15-vuotiaat, koulutetut ohjaajat ja kerhon alkuvaiheissa mukana on myös aikuinen ohjaaja. Reddie Kidsit tutustuvat Punaisen Ristin arvomaailmaan ja toimintaan, opettelevat ensiapua sekä muita hyödyllisiä taitoja.

– Täällä tämä on uutta, Hämeenlinnan seudulla vastaavaa toimintaa on vain Janakkalassa, kertoi aktiivisen paikallisosaston puheenjohtaja Pia Yli-Pirilä.

Hattulan SPR:n puheenjohtaja Pia Yli-Pirilä (vas.), yksi Reddie Kids -kerhon vetäjistä Sandra Ekström ja paikallisosaston hallituksen jäsen sekä Reddie Kids -aikuisvastaava Minna Kesti tarjoavat toimintaa lapsista aikuisiin.

Yli-Pirilä kertoi, että osasto on järjestänyt tähän asti toimintaa lähinnä ikäihmisille, mutta nyt myös nuoria halutaan entistä enemmän mukaan. Esimerkiksi tuttu Tuolijumppa toki pysyy ohjelmassa myös alkavalla syyskaudella.

Nuoria harrastajia kaipaa myös Parolan Lennokkikerho, jossa vetovastuu on siirtynyt isältä pojalle. Kerhonohjaajana toimii pitkäaikaisen ohjaajan Jarmo Valon poika Eetu Valo ainakin armeijaan menoonsa saakka.

Parolan Lennokkikerhon Eetu Valo esitteli kerhon toiminnan tuloksia.

– Olemme olleet Harrasteriehassa mukana joka vuosi ja aina jokunen uusi harrastaja on tullut, kertoi Jarmo Valo.

Kerhon keväällä järjestämä kurssi toi neljä uutta harrastajaa pitkäjänteisyyttä vaativan toiminnan pariin.

– Syksyllä varmaan pidämme taas kurssin.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.