Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Neljäsluokkalaiset haastetaan majanrakennuskisaan

Seudullinen majanrakennuskilpailu Meidän maja! haastaa nelosluokkalaiset ideoimaan, toteuttamaan ja dokumentoimaan oman majan. Kilpailu on suunnattu Hattulan, Janakkalan ja Hämeenlinnan 4.-luokkalaisille, ja kilpailu linkittyy kulttuurikasvatussuunnitelma Kulttuuripolkuun.

Kilpailussa innostetaan luokkia suunnittelemaan ja rakentamaan todellisen kokoinen maja kierrätys- tai luonnonmateriaaleista kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Luokkia pyydetään pohtimaan majan elinkaarta ja materiaalien kierrättämistä sekä paikkasidonnaisuutta arkkitehtuurin kautta. Kilpailun tehtävänä on kannustaa lapsia yhdessä tekemiseen, edistää lasten osallisuutta sekä arkkitehtuuri- ja ympäristökasvatusta.

Majanrakennuskilpailussa yhdistyvät eri oppimisympäristöt ja oppiaineet. Majan tekemisen kautta rakennettu ympäristö, kestävä kehitys, kierrätys ja jokamiehenoikeudet tulevat tutuksi. Kilpailu on myös osa Hämeenlinnan Luonto- ja vesi –teemavuotta. Tuomariston valitsemat voittajat palkitaan toukokuussa.

Palkintokriteereissä ovat muun muassa kestävän kehityksen huomioiminen, työryhmän yhteishengen toteutuminen, majan toimivuus, materiaalin käytön kekseliäisyys sekä majan dokumentointi.

Kilpailu toteutetaan yhteistyössä Lasten ja nuorten kulttuurikeskus ARXin, Taiteen edistämiskeskuksen, Visuaalisten taiteiden koulu AIMOn sekä Hattulan ja Janakkalan kuntien kesken. Kilpailuaika on 7.3.–6.5.2016. (Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.