Tiistai 28.11.2023
Nimipäivät: Heini, Kaisla

Tuuli:
 

Nuorten messut on lähtölaukaus yhteistyölle

Tiistaina marraskuun 22. päivänä järjestettävät Nuorten messut on lähtölaukaus uudenlaiselle, nuorten aikuisten kanssa työskentelevien toimijoiden yhteistyölle Hattulassa. Yhtenä järjestäjänä mukana olevan Hattulan etsivän nuorisotyön Anni Knuutila sanoo, että yhdistävä tekijä on huoli nuorten aikuisten elämänhallinnasta.

– Tilaisuudessa esittelemme nuorten kanssa toimivia tahoja eri pisteillä ja mukaan toivomme houkuttelevamme mahdollisimman paljon 18–29-vuotiaita hattulalaisia ja heidän vanhempiaan, Knuutila linjaa.

Asumisneuvoja Tuula Lipponen muistuttaa, että toisin kuin alle 18-vuotiaat, täysi-ikäiset eivät enää ole vanhempien kontrollin piirissä. Täysi-ikäisyys on rajapyykki, jonka jälkeen nuori saa alkaa päättää omista asioistaan.

Työllisyyskoordinaattori Kirsi Piikkilä täydentää, että juuri täysi-ikäistyneiden nuorten aikuisten tavoittaminen on ajoittain haastavaa laajassa kunnassa.

– Tilanne voi olla se, että nuorelle on tarjottu joitain palveluja, mutta vanhemmat eivät siitä välttämättä tiedä. Tämä ikäryhmä on myös nuorisotakuun kohderyhmää, Piikkilä kertoo.

Nuorisotakuu on Sipilän hallituksen kärkihanke jolla syvennetään julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin välistä yhteistyötä nuorten tukemisessa. Hattulan Nuorten messuista kaavaillaan siis yksittäisen tapahtuman lisäksi paikallista lähtölaukausta laajemmalle yhteistyölle.

Mukana tilaisuudessa ovat kunnan nuorisotyön lisäksi asumisen palvelut, TE-palvelut, aikuissosiaalityö, Toimi-hanke, Kiipula, 4H, Panssariprikaati, seurakunta ja poliisi. Tilaisuus alkaa kello 18 ja kestää kaksi tuntia. Ohjelmallista puolta tarjoaa Panssarinyrkki-yhtye.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.