Lauantai 20.04.2024
Nimipäivät: Lauha, Nella

Tuuli:
 

NUORTEN MESSUT: Työllistämisprojekteihin tulijoita enemmän kuin voidaan ottaa

Hattulassa tiistaina järjestetyt Nuorten messut kokosi yhteen useita nuorten aikuisten kanssa töitä tekeviä ihmisiä. Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen pisteellä pääosassa olivat työllistämiseen liittyvät palvelut.

– Tulijoita olisi koko ajan enemmän mitä voidaan ottaa, kuvailee Työpaja Tikillä yksilövalmentajana toimiva Anni Kaukoranta.

Yksilövalmentaja Eini Nurmi Lentoon-hankkeesta (vas.) avustava ohjaaja Antti Pohja ja yksilövalmentaja Anni Kaukoranta esittelivät Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen tarjontaa.

Yksilövalmentaja Eini Nurmi Lentoon!-hankkeesta (vas.), avustava ohjaaja Antti Pohja ja yksilövalmentaja Anni Kaukoranta esittelivät Hämeenlinnan Seudun 4H-yhdistyksen tarjontaa.

Kaukoranta työskentelee pääosin Työpaja Tikillä Hämeenlinnan Kaurialassa, jossa esimerkiksi kunnostetaan myyntiin vanhoja polkupyöriä tai tehdään piha- ja puutarhapalveluita. Hattulassa nuoria on tukityöllistetty kierrätyskeräysasema Baskerille ja hattulalaisia nuoria puolestaan on päässyt työelämään kiinni Lentoon!-hankkeessa.

Yksi heistä on 4H:ssa avustavana ohjaajajana toimiva Antti Pohja. Hänen mukaansa varsinkin pitkään työttömänä olleelle nuorelle työpaikan saamisella on monia muitakin myönteisiä vaikutuksia kuin työnteko.

– Näkee, että on paljon sellaisia nuoria jotka ovat kokonaan syrjäytyneet. Kun pääsee mukaan työhön, pääsee mukaan myös parantamaan itse itseään, hän kuvailee.

Anni Kaukorannan mukaan työmarkkinat ovat tällä hetkellä niin haastavat, että reipas ja työnhaluinen nuorikin voi vähitellen syrjäytyä kaikesta. Hattulan Juteinitalolla järjestetyt messut oli koottu kertomaan kaikista niistä palveluista, joilla syrjäytymistä voidaan ehkäistä.

Lentoon!-hankkeella on tuettu nuorisotakuun toteutumista Hämeenlinnassa, Hattulassa ja Janakkalassa. Kolmivuotinen hanke päättyy ensi vuodenvaihteessa.

– Ensimmäisen työpaikan puuttuminen on se ongelma mikä korostetuimmin näkyy, sanoo hankkeessa työskentelevä yksilövalmentaja Eini Nurmi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.