Tiistai 16.08.2022
Nimipäivät: Aulis
Hämeenlinna
Selkeää
27°C
Tuuli: 6 m/s EI
 

Palloilulajit haluavat hyödyntää uuden hallin täysillä

Parolan Visa ja Pekolan Isku haluavat vastata kunnan tarjoamaan olosuhdeparannukseen, eli tänä vuonna käyttöön otettavaan Juteinikeskuksen uuteen liikuntahalliin täydellä tarmolla.

– Kun kunta tarjoaa tilat, meidän on vastattava ja taattava, että toiminta on vilkasta, sanoo Visan puheenjohtaja Jyrki Vuorinen.

– Vetäjistä on tällä hetkellä kova pula ja tarkoitus onkin pitää syksyllä junioripäivä, kun uusi sali valmistuu. Saataisiin lasten vanhempiakin mukaan seuratoimintaan ja vähän enemmän tyttö- ja poikajoukkueita, täydentää Pekolan Iskun puheenjohtaja Aki Töyrylä.

Pekolan Iskun puheenjohtaja Aki Töyrylä suunnittelee syksylle junioripäivää, jonka tavoite on koota seuran taustatoimintaan mukaan lisää vanhempia.

Pekolan Iskun puheenjohtaja Aki Töyrylä suunnittelee syksylle junioripäivää, jonka tavoite on koota seuran taustatoimintaan mukaan lisää vanhempia.

Aivan vähäistä ihmismäärää eivät hattulalaisseurat nykyäänkään liikuta. Visalla on noin 270 lisenssipelaajaa ja Iskulla noin 170. Visalla on kaikkiaan noin 400 ja Iskulla noin 300 jäsentä. Seurat esiintyivät loppiaisena yhteisellä osastolla Hämeenlinnan Elenia-Areenalla järjestetyssä Liikut Sää -tapahtumassa.

Omalla osastollaan mukana oli Hattulasta myös pyöräily- ja triathlonseura Tawast Cycling Club, jonka jäsenmäärä lähestyy 150:ä.

Hattulalaislähtöinen maantiepyöräilijä Lassi Sippola edustaa Tawast Cycling Clubin kehitysryhmää, Talenttitiimiä. Parhaillaan varusmiespalvelusta suorittava Sippola kävi TCC:n osastolla Liikut Sää-messuilla.

Hattulalaislähtöinen maantiepyöräilijä Lassi Sippola kuuluu Tawast Cycling Clubin kehitysryhmään, Talenttitiimiin. Parhaillaan varusmiespalvelusta suorittava Sippola kävi TCC:n osastolla Liikut Sää-messuilla.

Parolan Visan puheenjohtaja Vuorinen toivoo, että Hattulan uusi monitoimihalli edistäisi muun muassa futsal-harrastusta. Parolan Visa aloitti viime syksynä pienen tauon jälkeen futsaltoiminnan ja päätti osallistua Tampereen piirin Vitoseen. Sarja pelataan turnausmuotoisesti ja Visan oma turnaus pelataan lauantaina 23.1., tällä kertaa vielä Iittala-hallissa.

Iskun naisten salibandyjoukkue pelaa 2.-divisioonassa ja lisäksi liiton sarjoissa pelaa C1-poikien joukkue.

– Itse vedän 06–07-poikia, mutta toistaiseksi olemme vain höntsäilleet, kertoo Töyrylä.

Siinä missä palloiluseurat ovat omien joukkueidensa ja järjestämänsä muun ryhmäliikunnan kautta merkittäviä liikuttajia erityisesti paikallisesti, on pyöräilyn ja triathlonin erikoisseuran koottava harrastajansa koko seutukunnalta.

Viime vuonna 10-juhlavuottaan viettänyt Tawast Cycling Club sai Liikut Sää -messuilla lisää osallistujia tammikuussa alkavaan triathlonkouluunsa ja myös seuran muu toiminta herätti kiinnostusta. Organisoidun junioritoiminnan kehittämistä hidastaa myös TCC:ssä vetäjä- ja harrastajapula. Aikuisliikkujat sen sijaan ovat löytäneet kestävyyslajit erittäin hyvin.

Tawast Cycling Clubin toiminta kattaa pyöräilyn eri alalajit ja triathlonin.

Tawast Cycling Clubin toiminta kattaa pyöräilyn eri alalajit ja triathlonin. Osastolla päivysti myös Katariina Ranki.

Seurojen suhtautuminen kilpa- ja huippu-urheiluun on myös erilainen. Visan viimevuotinen jalkapallon 4.-divisioonan paikka siirrettiin hämeenlinnalaiselle HJS Akatemialle. TCC taas otti viime vuonna loikan harrastajapohjaisesta seurasta parrasvaloihin myös kilpailullisesti, kun Olli Miettinen saavutti kolme miesten yleisen sarjan Suomen mestaruutta.

Parhaillaan lonkkaleikkauksesta toipuva Miettinen aikoo ensi kaudella tavoitella ainakin kotikisansa Aulanko MTB:n voittoa.

Olli Miettisen menestyskausi 2015 keskeytyi lonkkavammaan, josta kuntoutuminen on nyt miehelle pääasia.

Tawast Cycling Clubin Olli Miettisen menestyskausi 2015 keskeytyi lonkkavammaan, josta kuntoutuminen on nyt miehelle pääasia.

Liikut Sää -messuilla oli seurojen lisäksi mukana myös hattulalaisia liikunta- ja hyvinvointialan yrityksiä yhteisosastollaan.

Juha Reinikainen

Moove Kuntokeskus ja joukko muita hattulalaisia urheilu- ja hyvinvointialan yrityksiä oli mukana loppiaisen Liikut Sää -tapahtumassa.

Moove Kuntokeskus ja joukko muita hattulalaisia urheilu- ja hyvinvointialan yrityksiä oli mukana Liikut Sää -tapahtumassa loppiaisena.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.