Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

Panssarimuseon perhepäivää vietettiin huippusäässä

Tamperelainen Seppo Vettenranta on suorittanut asepalveluksensa Parolannummella vuonna 1970. Oiva Vettenranta, 3, pääsi seuraamaan toimintanäytöstä papan sylistä.

Tamperelainen Seppo Vettenranta on suorittanut asepalveluksensa Parolannummella vuonna 1970. Oiva Vettenranta, 3, pääsi seuraamaan Panssarimuseon perhepäivän toimintanäytöstä papan sylistä.

Panssarimuseon perhepäivää lauantaina vietettiin paahtavassa helteessä ja totutusti runsaan yleisöjoukon läsnäollessa. Yksi taattu yleisömagneetti oli toimintanäytös, jota oli saapunut seuraamaan myös Seppo Vettenranta Tampereelta.

– Tultiin tänne, missä olen suorittanut asepalvelukseni vuonna 1970. Silloin tällöin on ajettu ohi ja nyt puhuttiin, että kun on kaunis kelikin, niin lähdetään paikan päälle, kertoi Seppo Vettenranta, jonka sylissä toimintanäytöstä seurasi lapsenlapsi Oiva Vettenranta, 3 vuotta.

Katso videolta T-72:n rouheaa menoa toimintanäytöksessä!

Kaikkiaan Vettenrannat olivat liikkeellä kolmen lapsenlapsen kanssa. Toimintanäytöksen katselun lisäksi ilmassa oli tiettyä nostalgiaakin.

– Olin varusmiesaikanani asentajana ja maalasimme muun muassa yhden tela-auton Rommelin eli Saharan väreihin. Ainakaan vielä en ole sitä autoa täällä nähnyt, Vettenranta kertoi.

Pienempiä ja isompia ajoneuvoja. Rinteessä olevien panssarivaunujen suojaaminen katoksella on ajankohtaista juuri nyt, ja hankkeen eteen kerätään varoja monin tavoin.

Pienempiä ja isompia ajoneuvoja. Taustalla rinteessä olevien panssarivaunujen suojaaminen katoksella on ajankohtaista juuri nyt, ja hankkeen eteen kerätään varoja monin tavoin.

Ajoneuvoja Panssarimuseolla on yllin kyllin ja peräti niin, että suurelle osalle ei riitä edes säänsuojaa. Rinnekatoksen keräyshanke on tänä vuonna laajentunut ja perhepäivässäkin paikalliset kokoomusaktiivit keräsivät toimintarasteillaan varoja juuri tätä varten.

Päivän juontanut museonjohtaja Timo Teräsvalli kertoi, että kesäkuussa järjestetystä tukikonsertista ei kulujen jälkeen paljon keräyspottiin jäänyt. Joukkorahoituskampanja sen sijaan on koonnut jo vähän alle 10.000 euroa ja meneillään on myös niin sanottu normaali rahankeräys.

Panssarimies henkeen ja vereen. Museonjohtaja Timo Teräsvalli toivoo eri varainkeruumuotojen johtavan pian rinnekatoksen rakentamiseen Parolan Panssarimuseolle.

Panssarimies henkeen ja vereen. Museonjohtaja Timo Teräsvalli toivoo eri varainkeruumuotojen johtavan pian rinnekatoksen rakentamiseen Parolan Panssarimuseolle.

– Varainhankinta rullaa ihan hyvällä tahdilla ja toivotaan, että pääsemme maansiirtotöihin ensi vuoden puolella. Kun kaikki rahoituskanavat lasketaan, niin tällä hetkellä koossa on noin kolmasosa vaadittavasta rahasta. Elokuussa on vielä tarkoitus järjestää tilaisuus, jossa yritämme aktivoida yritysmaailmaa mukaan, Teräsvalli kertoi.

Vetämässä on myös rahoitushakemus opetus- ja kulttuuriministeriössä.

Lopelta Parolaan saapuneeseen viiden henkilön seurueeseen kuuluneet Matti Selenius sekä Inna ja Miia Rahikainen olivat varanneet eturivin paikat toimintanäytökseen.

Lopelta Parolaan saapuneeseen viiden henkilön seurueeseen kuuluneet Matti Selenius sekä Inka ja Miia Rahikainen olivat varanneet eturivin paikat toimintanäytökseen.

Paitsi tamperelaisvieraita, oli perhepäivä saanut liikkeelle myös loppilaisen viiden hengen seurueen. Inka Rahikainen kertoi, että seurue oli tullut Panssarimuseolle ensimmäistä kertaa.

– Veli ilmoitti, että nyt lähdetään ja hyvältä on ainakin toistaiseksi vaikuttanut, sanoi parahiksi ensimmäiseen toimintanäytökseen ennättänyt Rahikainen.

Tunnettuudesta, kävijämääristä tai suosiosta ei rinnekatoksen rakentamisen siis ainakaan lauantaisen perusteella pitäisi jäädä kiinni.

Juha Reinikainen

T-72-taistelupanssarivaunun lähestyminen on vaikuttava näky.

T-72-taistelupanssarivaunun lähestyminen on vaikuttava näky.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.