Maanantai 23.11.2020
Nimipäivät: Ismo
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
3°C
Tuuli: 3 m/s LPL
 

Panssarivaunujoukot juhlivat Parolannummella perjantaina

Panssariprikaatissa juhlitaan ylihuomenna.

Panssariprikaatissa vietetään Hämeen Panssaripataljoonan perinnepäivää perjantaina 12.7. Samalla juhlitaan myös Panssarivaunujoukot 100 -merkkipäivää.

Panssariprikaatin alueelle odotetaan runsasta vierasjoukkoa heti puolen päivän jälkeen, sillä samalla vietetään myös Hämeen Panssaripataljoonan 2/19 alokkaiden läheistenpäivää. Tilaisuus on kaikille avoin.

Parolannummen alueen liikennejärjestelyt poikkeavat totutusta iltapäivän aikana. Panssariprikaatin pääportille johtava Laguksentie suljetaan ajoneuvoliikenteeltä perjantaina 12.7. kello 12–17. Varuskuntaan sisään tuleva liikenne ohjataan Pioneeritien kautta.

Parolannummentiellä liikenne joudutaan hetkittäin pysäyttämään kello 13–14.45  ja yhtäjaksoinen pysäytys voi kestää jopa 20 minuuttia. Pysäytykset aiheuttavat liikenteen ruuhkautumista joten ajoa Parolannummentiellä kyseisenä aikana pyydetään mahdolliuuksien mukaan välttämään.

Vieraiden käyttöön on varattu parkkitilaa Parolannummentien varresta niin sanotun Cooper-kentän parkkipaikalla sekä Koivukujan oikealle puolelle jäävässä peltoparkissa. Sotilaspoliisi ohjaa pysäköintiä.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi 100 vuotta suomalaisten panssarivaunujoukkojen koulutuksen aloittamisesta. Tätä satavuotista taivalta juhlitaan Parolannummella Hämeen Panssaripataljoonan perinnepäivän merkeissä 12.7.2019.

Hämeen Panssaripataljoona syntyi vuonna 2003, kun Hämeen Jääkäripataljoona ja Panssarivaunupataljoona yhdistyivät. Hämeen Panssaripataljoona vaalii suomalaisten jääkärien ja suomalaisten panssarivaunujoukkojen perinteitä.

Juhlapäivän ohjelma perjantaina

  • klo 13.00-14.00 katselmus ja ohimarssi, seppeleen lasku ja kenttähartaus Lippukentällä
  • klo 14.15-16.30 Kalustoesittely Panssariprikaatin esikunnan parkkipaikalla. Näytteillä on laaja otanta Panssarimuseon kalustoa.
  • klo 14.15-14.45 Toimintanäytös ns vanhan lentokentän alueella
  • klo 15.00-16.00 Konsertti Vanhan ruokalan kenttä. Konsertti on 2/19 alokkaiden perinteinen tulokonsertti, joka on kaikille avoin. Alueella on Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistyksen sotilaskotiauto, josta on mahdollista ostaa kahvia, munkkeja ja virvokkeita. Hernekeittoaterioita vieraille tarjoilee varuskuntaravintola Ruben hintaan 5 e / annos.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.