Sunnuntai 13.06.2021
Nimipäivät: Raili, Raila
Hämeenlinna
Selkeää
18°C
Tuuli: 8 m/s PL
 

PRESIDENTINVAALIT: Niinistö sanoo olevansa kiitollinen, että kannatusta on olemassa

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö totesi Kanta-Hämeen vierailunsa päätteeksi sunnuntaina olevansa kiitollinen siitä, että hänellä on yllättävän paljon kannatusta seuraaviin presidentinvaaleihin. Yhteensä 156.000 kannattajakorttia tuottanut keräys päättyi syyskuun lopulla ja vaalit puolestaan käydään tammikuun 2018 lopulla.

Presidentti Niinistö ei ole kannattajakorttien keruusta huolimatta vielä virallisesti presidenttiehdokas. Vanhustenpäivän valtakunnallisen pääjuhlan päätyttyä Hämeenlinnan Verkatehtaalla Niinistö sai vastata kysymykseen, miltä kuulostaa joidenkin muiden ehdokkaiden kritiikki kaksilla rattailla ajamisesta?

– Jos joku haluaa minua ehdokkaaksi kutsua, ei sen nyt pitäisi ketään loukata. Minulla on huomattava määrä tähän tehtävään liittyviä velvollisuuksia. Pitkälti tämä Suomi 100 -juhlavuosi on sen aiheuttanut enkä katso voivani kieltäytyä täyttämästä näitä tehtävään kuuluvia velvollisuuksia vain sillä perusteella, että meillä on tulossa vaalit, vastasi Niinistö.

Niinistö myös sanoi vähän ihmettelevänsä sitä, että hänen vierailunsa Yhdysvaltain presidentti Donald Trumpin luona on leimattu vaalikampanjoinniksi. Niinistö totesi, että kyseessä oli hänelle jo kolmas vierailu Valkoisen talon ovaalihuoneessa eri tehtävissä.

– Yhteistä kaikille kokouksille oli selkeä Suomen arvostus, joka käy monella tavalla ilmi, summasi presidentti matkaansa.

Niinistön Yhdysvaltain vierailuun ajoittui myös YK-viikko ja YK:n yleiskokous. Vierailunsa yhdeksi mieleenjäävimmäksi asiaksi hän nostikin presidentti Trumpin kommentin siitä, että jos YK toimii odotetusti, se on myös hintansa arvoinen.

Yhtä lailla mieleenjääväksi Niinistö nosti tapaamiset Yhdysvaltain suomalaisyhteisön kanssa. Presidentti osallistui muun muassa Minnesotassa järjestettyyn amerikansuomalaisten FinnFest -tapahtumaan.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö vieraili sunnuntaina Kanta-Hämeessä. Media tapasi presidentin Verkatehtaalla.

Kotimaan ja Kanta-Hämeen asioista Niinistö kommentoi lehdistötilaisuudessa muun muassa nuorten muuttoliikettä yliopistokaupunkeihin ja Etelä-Suomeen.

– Ei se ole välttämättä hyvä asia, mutta toisaalta kyllähän sitä opiskelevaa väkeä palautuu opintojen päätyttyä jossain määrin takaisin. Kyllä maailmanlaajuinen ilmiö on nyt vahva urbanisoituminen, Niinistö totesi.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.