Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Pura vierailee kertomassa kirjastaan

Entinen kunnanjohtaja Martti Pura vierailee torstaina 3.12. Hattulassa kertomassa kirjastaan 50-luvun lapsi. Kirja on ensimmäinen osa Puran elämästä kertovasta kirjasarjasta, joka on saanut nimen Miehen tie. Sarja kasvaa 8-osaiseksi.

– Kun olen saanut elää mielenkiintoisen elämän, kirjoitan sen kansiin. En keljuile kenellekään, enkä kerro erinomaisuuksia elämästäni, Pura sanoo.

Aloitusosa sisältää lyhyitä tarinoina. Niissä Pura kertoo hyvin arkisia ja tavallisia asioita lapsuutensa kotikylässä Tammelan Portaassa.

– 50-luku oli vuosikymmen, että ikinä ei ole ollut niin paljon lapsia. Olen havainnut ikäpolveni samastumista tarinoihin.

Pura on pitänyt tärkeänä kuvata 50-luvulla tapahtunutta huikeaa kehitystä.

– Nykylapset eivät ollenkaan ymmärrä, millaista silloin oli. Ei ollut telkkaria eikä autoa.

Kirjasarjan toinen osa 60-luvun nuoresta on valmis. Kolmas osa työelämän aloittamisesta 70-luvulla on myös jo kirjoitettu.

Martti Pura sanoo tulevansa mielellään Hattulaan kertomaan kirjastaan. Hän vaikutti Hattulan kunnanjohtajana kuusi vuotta, vuodet 2006–2012. Tapahtuman järjestävät Hattulan sivistys- ja kulttuuritoimi ja Jaakko Juteini -seura. Tilaisuus alkaa kello Juteinitalossa kello 17. (Hattulaan.fi)

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.