Maanantai 15.04.2024
Nimipäivät: Linda, Tuomi

Tuuli:
 

Sanni Kasanko on Hattulan vuoden nuori taitaja

Vuoden nuori taitaja Sanni Kasanko sai palkintonsa kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kari Ventolalta ja vt. kunnanjohtaja Pekka Järveltä.

Hattulan kunta palkitsi vuonna 2022 ansioituneita eri elämänalojen toimijoita Juteinitalolla tiistaina. Kulttuuritoimi jakoi palkinnon neljättä kertaa Vuoden nuorelle taitajalle. Palkinnon sai Sanni Kasanko, jota yläkoulun kuvaamataidon ja äidinkielen opettajat kuvailivat muun muassa seuraavasti: “Sanni on taitava ja harjaantunut kuvataiteessa. Hänellä on kiinnostusta taiteeseen ja luovuutta sekä rohkeutta tehdä ansiokasta taidetta. Sanni on osoittanut kiinnostusta äidinkieleen ja kirjallisuuteen läpi yläkoulun ja on taitava monella eri osa-alueella. Sanni osaa ilmaista itseään selkeästi ja monipuolisesti, niin kirjallisesti kuin suullisesti. Myös audiovisuaaliset keinot ovat hienosti hallussa.”

Vuoden Kulttuuriteko 2022 -palkinnolla kulttuuritoimi palkitsi Teatteribarrikadin ja sen viimeisimmän produktion Vuoden menehtyjä, jota esitettiin syys–lokakuussa 2022 Parolan vanhalla, purkukuntoisella terveysasemalla.

Teatteribarrikadi on vuoden 2022 kulttuuripalkittu. Kukkia vastaanottamassa Sirpa Soininen.

Palkitsemisperusteissa todetaan muun muassa seuraavasti: omaa polkuaan kulkeva ammatti- ja harrastajateatterin välimuoto, jolla ei puutu rohkeutta tarttua vaikeisiinkaan aiheisiin. Osaamista ja heittäytymistä riittää ja produktiot jättävät aina jäljen. Ja paljon ajateltavaa.

Teatteribarrikadi on teatteri-ilmaisun ohjaaja Neea Viitamäen luotsaama teatteriryhmä, jonka kokoonpano vaihtelee. Neea itse aloitti viime syksynä draamaopettajan työt Tsekeissä Townsend International Schoolissa, mutta työ Teatteribarrikadin kanssa jatkuu.

Vuoden menehtyjän ohjaajaksi, Neean matkattua uuteen kotikaupunkiinsa, hyppäsi Teatteribarrikadin konkari Hanna-Leena Henriksson, joka sai täysin vapaat kädet ja sataprosenttisen luottamuksen. Ja hyvin kävi sillä lähes kaikki yksitoista esitystä olivat loppuunmyytyjä. Vuoden menehtyjän rooleissa nähtiin Antti Leino, Sirpa Soininen, Killa Keränen, Taavi Leinikka, Saila Mathlin, Saara-Maija Seppälä, Taina Leppänen, Katja Kurjenmaa, Iina Kurjenmaa, Henna Viertola sekä ohjaaja Hanna-Leena Henriksson.

Nuorisovaltuuston jakaman Vuoden nuoren toimijan palkinnon sai lukion ilmastotiimi. Palkinnon vastaanottajina olivat Veeti Salvisto, Hertta Saarinen, Ronja Rinne ja Henna Räsänen.

Veeti Salvisto (kesk.) kädessään Vuoden nuori toimija -diplomi. Vasemmalla palkintoa luovuttamassa ollut Eetu Hakulinen, joka palkittiin Vuoden nuorena.

Vuoden nuorena palkittiin Eetu Hakulinen. Nuorisovaltuustossa ja opiskelijakunnassa oli puhuttu, että Eetu Hakulinen ansaitsisi muistamisen aktiivisuudestaan. Eetu on ollut järjestämässä yhteisöllisiä tapahtumia, ajamassa nuorten asioita muun muassa kunnallispolitiikassa ja hoitanut vastuutehtäviä Parolan lukion opiskelijakunnassa sekä tutor-toiminnassa. Palkitsemisperusteiden mukaan Eetu omaa poikkeuksellisen rauhallisen ja asiallisen lähestymisen vaikeisiinkin haasteisiin.

Vuoden vapaaehtoistoimija Lasse J. Lilja estradilla.

Hattulan vuoden 2022 vapaaehtoinen on Lasse J. Lilja Pekolan kyläyhdistyksestä. Kyläaktiivinen Lasse on aina valmiina talkoohommiin, oli kyse sitten kukkalaatikoiden kuljetuksesta kyläraitin kaunistukseksi, kodan pohjan rakennuksesta metsäeskareille, lumenaurauksesta tai kaatuneiden myrskypuiden poistamisesta teiltä ja tonteilta. Järjestysmiehen ja pysäköinninohjaajan hommat sujuvat myös aina iloiselta mieheltä.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.