Maanantai 23.11.2020
Nimipäivät: Ismo
Hämeenlinna
Melkein pilvistä
3°C
Tuuli: 3 m/s LPL
 

Sellisti Olli Varonen esiintyy Pyhän Ristin kirkossa torstaina

Olli Varonen on toiminut vuosina 1990–2003 sellonsoiton lehtorina Jyväskylässä ensin konservatoriossa ja sittemmin ammattikorkeakoulussa. Kuva (c) Olli & Anna-Maaria Varonen.

Hattulan Pyhän Ristin kirkossa pääsee torstaina kello 19 seuraamaan sellisti Olli Varosen soolokonserttia. Hattulan seurakunnan järjestämään konserttiin on vapaa pääsy, käsiohjelman voi ostaa 10 eurolla. Konsertissa kuullaan muun muassa Bachin, Regerin ja Sibeliuksen säveltämää musiikkia.

Säännöllisesti kotimaassa ja ulkomailla esiintyvä Varonen on konsertoinut 11 Euroopan maassa sekä USA:ssa ja Singaporessa. Hän on opiskellut Mikkelissä Kai Leinosen ja Jyväskylässä Heikki Rautasalon sekä sittemmin Sibelius-akatemian nuoriso-osastolla Seppo Kimasen ja Seppo Laamasen johdolla.

Myös opinnot Géza ja Csaba Szilvayn johtamassa Helsingin Juniorjousissa olivat merkittäviä sellotaiteilijan musiikilliselle kehitykselle. Budapestin Liszt-akatemiassa Olli opiskeli vuosina 1984–1988 professori Ede Bandan johdolla ja suoritti diplomikonserttinsa korkeimmalla arvosanalla.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.