Torstai 28.09.2023
Nimipäivät: Arja, Lenni

Tuuli:
 

Seurakuntatalolla vihdoin viralliset avajaiset

Hattulan kirkkoherra Virpi Järvinen osallistuu uuden seurakuntatalon siunaamiseen sunnuntaina yhdessä piispa Matti Revon kanssa.

Viime vuonna käyttöön otetulla Hattulan seurakuntatalolla päästään vihdoin järjestämään avajaiset. Avajaisia on suunniteltu tälle vuodelle jo kolmesti aiemmin, mutta koronarajoitukset ovat aina estäneet yleisötapahtuman järjestämisen.

Nyt ohjelmaa on peräti viitenä päivänä eli perjantaista, lokakuun 29. päivästä aina tiistaihin, marraskuun 2. päivään asti. Varsinainen avajaisjuhla on ohjelmassa sunnuntaina 31.10. jolloin toimitilan siunaa piispa Matti Repo. Muina päivinä ovet ovat avoinna tutustumiseen määrättynä kellonaikana ja lisäksi tarjolla on yhteinen rukoushetki.

– Nyt neljäs kerta toden sanoo ja pääsemme järjestämään kaikkien yhteisen tapahtuman johon toivottavasti mahdollisimman moni pääsee osallistumaan, iloitsee kirkkoherra Virpi Järvinen.

Järvinen toivoo, että seurakuntalaiset ottavat tilan omakseen. Seurakunnan henkilökunnan työtilat siirtyivät uudelle talolle jo viime vuoden joulukuussa mutta yleisötilaisuuksia ei pystytty kevätkaudella järjestämään. Päiväkerhot toimivat osan kautta puolikkaina ryhminä ja nuorten avointen ovien toiminta vahvasti rajattuna.

– Kesän aikana pystyttiin jo virittämään pienimuotoisia rippikoulutapahtumia ja virsikahvilaa alettiin käynnistellä heinäkuussa, kirkkoherra Järvinen kertoo.

Uusi seurakuntatalo valmistui ajallaan ja kustannukset jäivät hieman alle budjetoidun.

– Keväällä, kun rajoitukset kiristyivät, meiltäkin oli henkilökuntaa etätöissä mahdollisuuksien mukaan. Nyt olemme hakeneet tilojen synkronointimahdollisuuksia ja hyvin työntekijät ovat sopeutuneet myös yhteistilojen käyttöön. Tilat ovat tällä hetkellä täyskäytössä. Salia voi vuokrata muistotilaisuuksiin ja muihin perhejuhliin, kun siellä ei ole muita tapahtumia.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.