Maanantai 20.05.2024
Nimipäivät: Lilja, Karoliina, Lilli

Tuuli:
 

SoMa-harjoitus kokosi maanpuolustusnaiset ja sotilaskotisisaret Parolannummelle

Harjoituksen johtaja Satu Rajala seuraamassa, miten kurssi Puolustusvoimien sotilaskotitoiminnan johtamisesta sujui. Kuvat: Juha Reinikainen.

Sotilaskotiliitto ja Maanpuolustusnaisten liitto järjestivät yhteisen SoMa2023-harjoituksen Parolannummella 1.–3.9.2023.

– Harjoitus oli suunniteltu pidettäväksi jo toissa vuonna, mutta korona pakotti siirtämään harjoitusta, kertoi harjoituksen johtaja, hattulalainen Satu Rajala.

Maanpuolustusnaisten liiton Etelä-Hämeen piirin puheenjohtaja Rajala kertoi, että järjestöjen viides yhteisharjoitus oli suunnattu järjestöjen jäsenistölle ja sisälsi jatkotason koulutusta.

– Harjoitus tukeutuu Maanpuolustuskoulutuksen toimintaan, Satu Rajala sanoi.

Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan päätoimittaja Jouko Jokinen luennoi viestintäkurssilaisille.

Harjoituksessa järjestettiin useita eri kursseja, joista yksi oli Maanpuolustusnaisten johtamisen viikonloppu. Lauantaiaamulla ohjelmassa oli ollut luento Maanpuolustusnaisten liitosta maanpuolustuksen osana.

– Kurssilaiset ovat erittäin motivoituneita, ahkeria ja onneksi myös tottelevaisia. Olemme pysyneet hyvin aikataulussa, kurssin johtaja Eija Eriksson kehui.

Sotilaskotiliiton toiminnanjohtaja Satu Mustalahti tietää, että sotilaskodin antimia arvostetaan vuodesta toiseen. SoMa-harjoituksessakin paistettiin satoja munkkeja. Mustalahti on Hämeenlinnan Sotilaskotiyhdistys ry:n jäsen ja asuu Janakkalassa.

Viikonlopun aikana kursseja järjestettiin myös viestinnästä, henkisestä resilienssistä ja tietysti kenttämuonituksesta.

Liikkuvan sotilaskotitoiminnan kurssilaiset puolestaan paistoivat kenttäleipomossa munkkeja.

Juha Reinikainen

Kenttämuonituksen perusteissa opiskeltiin perusasioita muonituspaikan perustamisesta hygieniaan ja välineiden käyttöön.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.