Sunnuntai 25.09.2022
Nimipäivät: Kullervo
Hämeenlinna
Pilvistä
10°C
Tuuli: 2 m/s NNE
 

Sota-ajan radiohitit soivat Hattulassa

Toisen maailmansodan sota-ajan eläneen sukupolven kunniaksi laulajat Ira Kaspi ja Reetta Ristimäki sekä pianisti Eliina Mäkiranta ovat koonneet lauluillan aikakauden radiohiteistä.

Ilta Hattulassa järjestetään Juteinitalon Jaakonsalissa keskiviikkona 28.10. kello 18. Tilaisuuteen myydään lippuja etukäteen Hattulan kirjastossa. Tapahtumaan on rajoitettu katsojamäärä.

Kaikkia eurooppalaisia koskettaneella sodalla oli monet kasvot. Sota oli paitsi sotilaiden, myös kotirintamalla eläneiden naisten, äitien, vaimojen ja tyttöystävien sota. Kotirintaman radiohitit palaa sota-ajan tunnelmiin kotirintamalla musiikin, lehtileikkeiden ja kirjeiden välityksellä. Esityksen on käsikirjoittanut Reetta Ristimäki.

Vuoden 1944 listahittejä olivat Kodin kynttilät, Hymyillen, Väliaikainen, Pieni sydän ja Siks’ oon mä suruinen sekä Salaisuuden kertoa mä voisin. Kansainvälisiä hittejä olivat As Time Goes By, We’ll meet again, Bei Mir Bist du Schön ja Itke en lemmen tähden.

Vihollisrintamien molemmin puolin yhteisiä hittejäkin syntyi, esimerkkinä Lili Marleen. Aikakauden suosituimpia artisteja olivat Valtosen sisarusten lauluyhtye Harmony Sisters Suomessa, Vera Lynn Britanniassa, Edith Piaf Ranskassa, Marlene Dietrich USA:ssa ja Zarah Leander Saksassa.

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.