Sunnuntai 10.12.2023
Nimipäivät: Jutta

Tuuli:
 

Supersankarit seikkailevat Wanhan Meijerin Joulussa

Joulukuun 12. päivänä järjestettävä Wanhan Meijerin Joulu avataan tänä vuonna massiivisemmin kuin koskaan, lupaa Heidi Siivonen, joka on tapahtuman järjestäjiin kuuluvan 4H-yhdistyksen ryhmätoiminnan kehityspäällikkö.

– Heidi Kyrön ja Panssarinyrkin esitys nuorisotalon vintillä alkaa kello 10.15, hän kertoo.

Nyt kolmatta vuotta Nurtsin ympäristössä järjestettävä tapahtuma on maksuton, paitsi jos hyödyntää paikalle tulevia myyntipisteitä.

– Aikaisempiin tapahtumiin nähden uutta on myös muun muassa joululahjakeräys, kertoo toisen tapahtuman alkuperäisjärjestäjiin kuuluvan, eli Hattulan vapaa-aikatoimen nuorisotyöntekijä Jenni Koskivuori.

Nyt järjestäjäkunta on laajentunut kunnasta ja 4H:sta niin, että mukana on toistakymmentä järjestöä tai muuta toimijaa.

– Hattulan nuorisovaltuustolla on aika iso rooli tapahtumassa talkootehtävien hoitajana, Koskivuori kiittelee.

Wanhan Meijerin Joulu järjestetään joulukuun 12. päivänä ja nyt kolmatta kertaa nuorisotalon luona. Jenni Koskivuori (vas.) ja Heidi Siivonen lupaavat tapahtuman avauksesta massiivisinta tähän asti.

Wanhan Meijerin Joulu järjestetään joulukuun 12. päivänä ja nyt kolmatta kertaa nuorisotalon luona. Jenni Koskivuori (vas.) ja Heidi Siivonen lupaavat tapahtuman avauksesta massiivisinta tähän asti.

Myös Nuorisoteatteri Pilke tarjoilee taidonnäytteitään. Superjoulu-näytelmää esitetään nuorisotalon vintillä kolme esitystä. Yläkouluikäiset nuoret loihtivat eloon näytelmän, jossa ilkeä voro on varastanut joulun hengen.

Näytelmän käsikirjoittanut ja ohjannut Karoliina Kauhanen opiskelee kulttuurituotantoa Kauniaisissa. Tilaustyön tuottaminen Hattulan kunnalle saatiin sovitettua koulutusohjelmaan.

– Teemme ensimmäistä kertaa teatteria näin nuorelle kohderyhmälle, Kauhanen kertoo.

– Lapset ovat ihanin ja samanaikaisesti pelottavin yleisö, he kun ilmaisevat mielipiteensä saman tien ja suoraan. Kyseessä on siis tulikoe, hän jatkaa.

Yksi esitys kestää noin 15 minuuttia ja näytelmän voi tulla katsomaan vaikka useammassa erässä. Esitystä ei nähdä muualla kuin Wanhan Meijerin Joulussa.

– Suoria kyselyitä tuli muun muassa pääkaupunkiseudun päiväkodeilta, mutta resurssien puutteessa jouduin valitettavasti kieltäytymään kiertueesta, Kauhanen harmittelee.

Pilkettä pyörittävät Kauhasen johdolla 13–20-vuotiaat näyttelijät. Toimintaan osallistuu vuosittain jopa 50 nuorta näyttelijöinä, teknikoina tai avustajina.

– Pilkeläiset ovat nuoria, mutta mahdottoman lahjakkaita ja vastuuntuntoisia. Minun tarvitsee vain rohkaista heitä ottamaan se ensimmäinen askel. Lahjakkuutta löytyy kaikista, se täytyy vain kaivaa esiin, kertoo Kauhanen.

Juha Reinikainen

Jätä vastaus

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.